Påmeldingsaktivitet i feriemodus

Mange «ledige» NM-plasser

Mange «ledige» NM-plasser

Deltagerlisten til Moss Raymarine Race og NM i Express og 11:MOD fylles så smått opp, men det er langt igjen til målene arrangørene har satt seg. Det hviler også en slags feriestemning når det gjelder påmeldingen til andre arrangementer.

Publisert Sist oppdatert

41 båter har til nå meldt seg på til Moss Raymarine Race 21. til 23. august, som også inkluderer NM i Express og 11:MOD (11-meter). Desidert flest påmeldte er det i Express-klassen, noe som ikke minst skyldes aktiv markedsføring av arrangementet – ikke minst gjennom SEILblogg på www.seilmagasinet.no.

PÅ VEI MOT 50. 19 båter er foreløpig påmeldt til Express-NM, men det er ennå langt igjen til det ambisiøse målet Expressklubben har satt seg: 50 båter på startstreken!

De er i det minste nå – 10 dager før påmeldingsfristen løper ut – bare én båt unna for at mesterskapet skal bli godkjent som NM.

Påmelding til NM i Express.

NM-STATUS? Så bra ser det ikke ut til å være i 11:MOD-klassen, som foreløpig kun kan skilte ned 5 påmeldte båter. Båtgrunnlaget i 11-meter-klassen er ikke så stort at de skal kunne skilte med 50 båter, men over 20, og derved NM-status, er utvilsomt klasseklubbens ambisjon.

Påmelding til NM i 11:Mod.

MÅL: OVER 100 BÅTER. Moss Seilforening, som arrangerer Moss Raymarine Race, har satt seg som mål å samle over 100 båter tilsammen, og med 41 båter er de nå snart halvveis. Påmeldingsfristen løper ut 14. august, og det er ingen tvil om at regattafolket fortsatt er i dyp feriemodus.

Status i de øvrige klassene (utenom NM-klassene) er nemlig som følger:

  • Distanseseilas i LYS u/spinnaker: 2 påmeldte
  • Ranking & Klassemesterskap i LYS: 7 påmeldte
  • Rankingseilas ORCi: 6 påmeldte
  • Doublehanded (teller med på SEILmagasinet Shorthanded Ranking: 1 påmeldt

 

Det er med andre ord mange «ledige» plasser.

Påmelding til Moss Raymarine Race.

HVEM BLIR DEN FØRSTE? Atskillig dårligere stilt er det når det gjelder påmeldingen til NM for ORCi, som også inkluderer rankingseilaser for LYS og klassebåter som X-41. Regattaene foregår i Tønsberg 11. til 13. september, og foreløpig har ikke en eneste båt meldt seg på!

Hvem blir den første?

Påmelding til NM ORCi ++

AVGJØRENDE – OG MED NY KLASSE. Hankø OneStar i regi av Fredrikstad Seilforening går av stabelen 20. til 22. august, og regattaen er den nest mest tellende på SEILmagasinet Shorthanded Ranking, og avgjørelsen om hvem som skal bli Årets Shorthanded Seiler 2009 vil nok etter all sannsynligvis falle i denne regattaen.

14 seilere er til nå påmeldt, og blant den er nettopp flere av de sterkeste kandidatene til å bli Årets Shorthanded Seiler.

Nytt av i år er at det vil bli seilt i en egen klasse for båter uten spinnaker.

– Det er mange seilere som har lyst til å seile soloseilaser, og i Shorthanded Sailing Norway (SSN) tror vi interessen vil øke betraktelig desrom vi kan tilby en klasse der alle konkurrerer på like fot – uten spinnaker, sier Simen Løvgren i SSN.

Påmelding til Hankø OneStar.