NM i Express 2009

Mot solid Express-oppgjør

Mot solid Express-oppgjør

I forkant av NM i Express melder klubben om høyt nivå under mesterskapet – og Mossinger som går for hjemmeseier.

Publisert Sist oppdatert

(Pressemelding fra Expressklubben): Express skipper Trygve Leergaard er veldig sugen på hjemmeseier under NM i Moss 21.–23. august. Målet for de erfarne seilerne er topp tre. Klassen er på god vei til å få 40 båter på startlinjen.

– Vi går for medalje under NM. Det er selvfølgelig helt avhengig av feltet for det er som regel veldig tett blant de 10–15 første båtene, sier Trygve Leergaard som er rormann på HVERGANG.

     

Mossingen Leergaard seiler sammen med Kristoffer Sangvik-Jebsen, fordekk/taktikk, Esben Keim, fokk/spinnaker, og Stein Broch Olsen, storseil/meteorologi.

 

De fire har allerede to bronser fra NM og da er det naturlig at de gjerne vil utvide samlingen med noe mer edelt metall. De fire har seilt sammen som lag siden 1998 og de har trent jevnt og trutt mot årets høydepunkt under Moss Raymarine Race 21.-23. august. Deres forrige Express het GRØNNE PØLSER (NOR 123). 

 

– Vi har optimalisert både båt, seiltrim og ved jevn seiling hver tirsdag hele sesongen, sier Leergaard.

 

Mannskapet ser frem til å møte sine konkurrenter – og det er mange som er favoritter til pallen. Så langt er det 24 båter påmeldt – og flere er ventet på startstreken.

 

– Deltagerlisten er på langt nær komplett, men det vil uansett ikke være noen utpreget favoritt, men heller mange sterke kandidater og svært tett blant de ti første båtene. Færdervinner ROCK ALL og fjorårets NM vinner BÅTBUA går beviselig godt i lite vind, men vi og flere andre vil utfordre. Forhåpentlig vil også tidligere NM vinnere som team XANTE og Bjørn Mørland Pedersen ha et ord med i laget, eller for den saks skyld

andre profilerte seilere som Dag Usterud, Ole Petter Pollen, Bård Sætre eller Marius Nissen-Lie, hvis de finner på å stille. Det kan komme gode lag fra miljøene i Bergen og Stavanger, og det finnes mange sterke lag på den svenske vestkysten. Det er dog usikkert om svenskene kommer da Tjørn Rundt arrangeres samtidig, sier Leergaard.

 

Express klassen har holdt både popularitet og et høyt nivå i mange, mange år. Det fornuftige kostnadsnivået, entype og at den kan seiles på tur har bidratt til dette.

 

Express klubben har laget en egen NM Blogg: http://express.blogg.no/. Eller finner man det meste en trenger på www.expressklubben.no.