Laser SB3

Med topp-plassering i VM som mål

Med topp-plassering i VM som mål

Jørgen Beyer Strømquist (24) seiler Laser SB3. En stor entypeklasse som ikke er så kjent i Norge – men laget ble 4. under Cowes Week og sikter inn mot topp tre under VM.

Publisert Sist oppdatert

 

– Den første dagen åpnet vi greit med en 8. plass. Vi hadde en veldig dårlig start, men seilte oss dramatisk opp da vi var den første båten til å loffe opp og få båten i plan på lensen. 45 båter på én lens...

– Dagen etter gikk det bedre og vi kom i mål på en 4. plass. Desverre hadde hele feltet med unntak av 8 båter seilt til feil merke og alle ble disket. Strykseilasen var dermed brukt opp, sier han.

– Resten av seilasene var spennende, men også med noe uhell og kløning. Toppvantet røk i en seilas, i en annen seilas rundet vi siste merket på en trygg andreplass – så døde vinden fullstendig – vi drev sakte méd strømmen i nesten fire timer. Noen var heldigere en andre og vi tapte bare seks båter, mens andre gikk fra 3. plass til 35. plass. I siste løpet ledet vi igjen til nest siste leggen. Vi visste at vi måtte slå den ene Sør-Afrikaneren med tre båter for å bli tre sammenlagt, og vi hadde bronsen i lomma. Så rota vi det til og seilte i mål på 4. plass, kun 2 båter foran Sør-Afrikanske SPIRIT OF CAPE TOWN.

– Vi endte da opp på en bra, men litt småfrustrerende fjerdeplass sammenlagt – ett poeng bak bronsen, forteller han videre.

– Men vi føler vi har mer kontroll på vanlig baneseilas, så vi er veldig spente i forkant av VM, avslutter Jørgen Beyer Strømquist.

Verdensmesterskapet i Laser SB3 starter 28. august.

Du finner mer om Laser SB3 her.

Vil du vite mer om VM i SB3 kan du klikke her.