Søk i arkivet

Tjörn Runt– Som å være på boksekamp!

– Det var som å være med på en boksekamp. Over alt på fjellknausene stod det folk, og de ville se «blod». Det sier Tommy Bergman, som deltok i Tjörn Runt, og som aldri før har opplevd noe lignende på regattabanen.

– Det var spennvilt. Rundt oss flagret det båter som seilte for full spinnaker inn i bergveggen eller gikk på grunn. YouTube-videoen som sikker mange har sett, viser bare en liten del av dette, forteller Tommy Bergman til SEILmagasinet.

Selv ligger de rett foran båten som i filmen mister en mann over bord da den går på grunn.

ALDRI OPPLEVD MAKEN. – Det er første gang jeg deltar i Tjörn Runt og maken til regatta har jeg aldri opplevd. Skal du seile for å gjøre det best mulig må du velge trange løp med mange grunner, og med full spinnaker og plattlens, slik vi fikk det i årets regatta, var det mange som mistet kontrollen. Heldigvis kom vi oss helskinnet igjennom, sier han.

Og om han noensinne skal delta igjen, er det ikke snakk om å seile «korteste vei». Han hadde inntrykk av at folk hadde stilt seg opp på strategiske steder rundt om på Tjörn – ikke bare for å se på regattaen – men for å se seilere få trøbbel.

BESTE NORSKE BÅT. Tommy Bergman og hans åtte mannskaper om bord i Finngulf 39en LURINGEN ble beste norske båt i Tjörn Runt med en 43. plass over all og 4. plass i klassen. BREEZIN‘ (X-40) med Morten Gaarud som skipper, ble 62. og Erik Krister med FLASH IV (First 40.7) ble nummer 72.

548 båter var påmeldt til årets Tjörn Runt. 502 startet og 463 gjennomførte regattaen. Mange brøt altså, og hovedårsaken var trolig at de gikk på grunn eller seilte i bergveggen.

VILLEST.
– Dette er desidert det villeste jeg har vært med på noen gang, sier Tommy Bergman til SEILmagasinet, som i morgentimene i dag var på vei inn Oslofjorden etter en strabasiøs transportetappe fra Stenungsund i natt.

– Det blåste godt over 20 m/sek fra sørvest i natt, sier han

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Morten Jensen.

Gå til toppen