Rune Aasberg har funnet en partner til Solidaire du Chocolat

Over Atlanteren, men ikke i egen båt

Over Atlanteren, men ikke i egen båt

Rune Aasberg skal seile doublehanded-regattaen Solidaire du Chocolat nå i høst sammen med franskmannen Patrice Carpentier. Dermed lyktes han i å finne seg en partner, men ikke på den måten han hadde tenkt.

Publisert Sist oppdatert

Patrice Carpentier (59) er både journalist og seiler – og meget erfaren som sådan:

– Han har seilt rundt jorden fem ganger og over Atlanteren noe sånn som 30 ganger, sier Rune Aasberg til SEILmagasinet.

ETTERLYSTE MAKKER. Rune Aasberg gikk ut i SEILmagasinet og etterlyste en makker til den transatlantiske seilasen, men det ble i stedet Patrice Carpentier som fant Aasberg.

– Jeg fikk mange henvendelser og hadde tre norske og tre svenske interessenter som var både dyktige, keene og seriøse, men alle måtte gi opp ettersom de ikke maktet den økonomiske biten av prosjektet, forteller Aasberg.

Han regnet med at deltagelsen i Solidaire du Chocolat ville ha kostet ca. kr 300 000, en sum de to seilerne måtte dele.

SAMLE ERFARING. Aasberg er på den annen side svært glad over å få seile den store doublehandedseilasen sammen med erfarne Patrice Carpentier, og på den måten erverve seg verdifull erfaring og kunnskap før neste års store mål: soloseilasen Route du Rhum.

Carpentier/Aasberg skal seile i franskmannens Pogo 40 GROUPE 5, og ikke i Aasbergs egen Express 40, SOLO.

– Så vidt jeg vet er båten ganske lik den norske Pogo 40en BLACK PEARL, sier Aasberg til SEILmagasinet.

KVALIFISERE SEG. Første og viktigste ledd i forberedelsene til Solidaire du Chocolat blir nå å kvalifisere seg ved å seile 1000 nautiske mil sammen, og det vil skje i den 1000 n mil lange regattaen 1000 Miles Brittany Ferries, som starter 4. september i St. Malo i Frankrike, og går via Plymouth og Santander tilbake til utgangspunktet.

– Jeg regner med at vi vil ta det ganske rolig i den seilasen for ikke å ta noen risiko med båt og utstyr, sier Aasberg.

SEILER HANKØ ONESTAR. Aller første test for Aasberg blir imidlertid Hankø OneStar, der han stiller til start fredag i denne uken i sin egen SOLO.

Du kan lese mer om Class 40 på den internasjonale klasseklubbens nettside og på den norske klasseklubbens nettside.