Stort program til lands og til vanns

Sosiale og sportslige høydepunkter i Hollænder’n

Sosiale og sportslige høydepunkter i Hollænder’n

Skal Hollænderseilasen leve opp til omdømmet som Norges nest største seilas, må det bli atskillig aktivitet på regattaens påmeldingsside de nærmeste dagene. Og det bør det bli, for arrangørene har mye å tilby.

Publisert Sist oppdatert

179 båter er i skrivende stundt, men tallet må opp i over 300 om Norsk Havseiler & Krysserklubb, KNS og Soon Seilforening – som alle har hver sin finger med i regatta-arrangementet – skal ha sine ord i behold om at Hollænderseilasen er Norges nest største – etter Færder’n.

Påmeldingsfristen løper ut 21. august…

TIDLIG START. Hollænderseilasen er i år flyttet en weekend frem i forhold til «normalen» og den finner i år sted 29. august. Første start går så tidlig som kl 0800 fra Son, så de fleste vil nok ta turen dit fredag kveld.

STORT SOSIALT TILBUD. Og det er det all grunn til å gjøre, for Soon Seilforening har lagt opp til et stort sosialt program. Fredag kveld kl 2130 kan de for eksempel skilte med konsert med Kari Bremnes!

Og er du opptatt av det sosiale, blir ikke tilbudet på lørdag noe dårligere. Da står Postgirobygget på scenen. De går på så sent som kl 2330 – og da har forhåpentlig de fleste kommet i mål...

Det er vel knapt noen regatta i Norge som kan skilte med tilsvarende musikkprogram, for i tillegg til de to nevnte, vil det være flere andre band som skal gjøre sitt på scenen i Son.

TRACKING AV ALLE. Regattaen som sådan foregår etter velkjent mønster med runding Hollænderboen uten for Fulehuk i Oslofjorden, men nytt av året er at alle båtene som har nødvendig utstyr, vil bli tracket ved hjelp Tellu og SEILmagasinets Sailtracker-system. Systemet er basert på bruk av mobiltelefon eller AIS-transponder.

Båtene som trackes vil kunne følges gjennom hele regattaen på regattaens egen trackingside.

Men først gjelder det imidlertid å melde seg på – for å kunne ta del i all moroa de tre arrangørene kan varte opp med den siste weekenden av august.