Hankø OneStar 2009

Hvis du ikke lett lar deg imponere, så les dette!

Hvis du ikke lett lar deg imponere, så les dette!

Om du tilfeldigvis befinner deg i Skagerrak akkurat nå, kan du komme til å møte på noen seilbåter ute på havet, hvor det ikke finnes mannskap om bord. Bare skipper.

Publisert Sist oppdatert

Kanskje vil du se en stakkars sjel som fortvilet forsøker å berge spinnakeren, samtidig som han prøver å holde båten på rett kurs. Når du også ser at han forsøker å få i seg litt tørrfór i en utsultet mage og øynene hans faller igjen i mangel av søvn, så skjønner du at her må det være noe veldig galt. Og det er det også. For det må være noe galt med mennesker som frivillig melder seg på i en regatta hvor de må seile 140 nautiske mil alene ute på havet i kampen om en pokal?

Eller kanskje er det rett og slett imponerende?

Årets tøffeste seilas, Hankø OneStar, er i gang med 19 deltagende båter. Regattaen foregår i området mellom Hankø og Jomfruland, en strekning som er kjent for mye sjø og vanskelige strømforhold. Den nøyaktige banen deltagerne skal seile, er; Hankø – Jomfruland – Struten – Rakkebåene – Hankø. Hvor lang tid de vil bruke, er vanskelig å si. Men om vinden fortsetter å blåse som nå, ca 15-20 knop, så vil de raskeste båtene være i mål i løpet av morgendagen. Det tipper vi de gleder seg til, men først skal de gjennom en veldig, veldig mørk natt på havet – helt alene.

Flere av båtene trackes og du kan følge dem LIVE her.