Moss Raymarine Race med NM i Express og 11:Mod

Flott regattadag i Moss

Flott regattadag i Moss

Det er en flott regattadag i Moss. Noen mesterskapskandidater begynner å peke seg ut.

Publisert Sist oppdatert

Regattasjefene på de to banene i Moss Raymarine Race, Hans Christian Grande og Thorstein Tønnesson kan melde om flotte, men litt vanskelige, forhold under dagens seilaser – som fortsatt pågår. Vind med 6–8 m/sek styrke og strålende sol er vel så nær drømmeforhold man kan komme.

Etter fire seilaser i 11:Mod begynner det å peke seg en soleklar mesterskapsfavoritt, for etter serien 1-2-1-1 er Asker-laget med Torgeir Pedersen, Dag Usterud, Terje Sorteberg og Frode Johansen i en klasse for seg.

Mens Vidar Tregde fra Mandal spilte hovedrollen i Express i går, har dagen i dag tilhørt Trygve Leergaard fra Oslo og mannskapet hans. En solid 1. og en 2. plass er ført inn i protokollen hittil, og med 2. og 3. i går har de fått et visst grep om det hele og 11 poengs ledelse på Leif Kristian Garvik fra Ran.

På banen for LYS- og ORC-båter har den nye Bénéteau-modellen First 35 hatt en strålende regattadebut, der importøren selv, Even Larsen fra Soon, seilte den til seier i den første regattaen. Båten har fått LYS-tall 1,30, og på korrigert tid var de 10 sekunder foran Anders Hverven fra Moss med hans Dufour 34 (1,23).

I LYS stor klasse vant Morten Opstad, KNS i Swan 48en CHAOS den første seilasen i dag. Henning Føsker, Nesodden var best i First 31.7-klassen.

Regattasjefene regner med å få i havn 4 seilaser i alt på NM-banen og 3 seilaser på LYS/ORC-banen i dag.

Følg resultatutviklingen.