Strålende NM-åpning i Express og 11:MOD

Knock out-start av Vidar Tregde i Express

Knock out-start av Vidar Tregde i Express

Skipper Vidar Tregde om bord i Expressen LILLEFIX fikk seierskuddet i begge de to innledende seilasene i Express-NM. Nybakt norgesmester i Andunge, Torgeir Pedersen og hans mannskap, har tatt teten i 11:MOD.

Publisert Sist oppdatert

To seilaser i 7–8 m/sek; vi hadde supre forhold, sier Torstein Tønnesson, regattasjef på NM-banen i Raymarine Race i regi av Moss Seilforening.

– Seilerne hadde supre forhold, men vi som arrangører hadde et aldri så lite problem: En av arrangørbåtene holdt på å synke, sier han.

Regattaseilerne merket antagelig lite til dette, og Vidar Tregde fra Mandal overbeviste stort i Express-klassen ved å vinne begge seilasene. Laget hans leder derfor med ganske god margin foran fjorårets mester, Ralph Wichstrøm fra Fredrikstad i BÅTBUA. Skjønt; 3. og 2. plass er ikke å kimse av.

Annenplassen deler BÅTBUA med Trygve Leergaard, Oslo og mansskapet hans, som har nøyaktig samme plasseringer, men i omvendt rekkefølge: 2. plass i første seilas og 3. i den andre.

I 11-meter (11:MOD) har Torgeir Pedersen fra Asker tatt ledelsen med første og annenplass, mot erkekonkurrenten Terje Wangs 3. plass i første seilas og seier i andre. Det er jevnt med andre ord..

Med seg om bord har Torgeir Pedersen ikke ukjente Dag Usterud, Andunge-gullmedaljør-kollega Terje Sorteberg og Frode Pedersen.

På tredjeplass etter første dag følger Finn Eriksen fra Drøbaksund i ERIKSENKRAN med 2. og 5. plass.

Seilasene fortsetter i morgen, og da begynner også LYS og ORC-seilerne sine konkurranser.