Seierspall full av erfaring

Veteranene tok potten i 11-meter-NM

Veteranene tok potten i 11-meter-NM

Veteranene om bord i de tre beste båtene har atskillige år med seilerfaring.

Publisert Sist oppdatert

Torgeir Pedersen med Dag Usterud som rormann og Terje Sorteberg og Frode Johansen som gikk helt til topps i NM for 11:MOD (11-meter) har i seg selv atskillige 10-år med seilerafing til sammen. Men plusser vi på med at Terje Wang og Erling Landsværk med sine respektive mannskaper de resterende trinnene på pallen, snakker vi om virkelig en veteran-fylt seierspall!

SAMMEN I OVER 30 ÅR. Alle de tre lagene er for øvrig velkjente konkurrenter i Yngling, og så langt tilbake som i 1980, stod for eksempel Erling Landsværk og Terje Wang på samme seierspall i NM for Yngling – på hvert sitt trinn; Landsværk øverst og Wang på tredjeplass. I 1982 stod Usterud der, sammen med Frode Johansen. Vi snakker med andre ord om seilere som har fulgt hverandre i over 30 år…

Denne gangen var ringreven Usterud og makkerne hans i særklasse, for med fem førsteplasser og tre andre – hvorav en måtte strykes – hadde de kun ni poeng etter 8 seilaser. Landsværk og Wang hadde en jevn match om 2. plassen, men det hjalp ikke Landsværk nok at han vant mesterskapets siste seilas. Wang tok sølvet.

TO NM PÅ EN UKE. Torgeir Pedersen og Terje Sorteberg tok for øvrig sitt andre NM-gull på en uke. Forrige helg ble de norgesmestre i Andinge.

21 båter startet og sikret at mesterskapet ble godkjent som NM etter de nye reglene.

Moss Seilforening var arrangør, og de ble velsignet med noe som var i nærheten av drømmeforhold.

Her er den komplette resultatlisten.