EM Melges 24 2009

13. plass til slutt – men best av amatørene!

13. plass til slutt – men best av amatørene!

STORM CAPITAL SAIL RACING TEAM avsluttet EM på en 13. plass. TORK RACING TEAM leverte beste norske enkeltseilas i dag. SEILmagasinet har snakket med 3 av 4 lag. 

Publisert Sist oppdatert

- Vi er fornøyde, vi må selvfølgelig være det, vi har ingen amatører foran oss og mange proffe bak oss. Det må vi være fornøyd med, sier Sivert Denneche til SEILmagasinet i kveld.

Peder Jahre, Stian Briseid, Henning Astrup, Taja Zaikova og Sivert Denneche seilte i dag inn til en 13. plass i EM i Melges 24. Ikke helt målsetningen, som var topp ti, men seier i Corinthian Cup ble det, amatørenes pokalseilas.

SVART DAG. Laget, STORM CAPITAL SAIL RACING TEAM, lå som nummer 11 i går, men med en 53. plass i dag, seriens dårligste om vi ser bort fra et sort flagg og en 20% tillegg, sank de ned til en 13.

- Kan hende det var litt nerver, men det var nok det at vi ikke gjorde jobben vår før start. Vi burde ha jobbet litt mer med hvor vi skulle ligge på linjen. Men, sier han, det var mange gode båter rundt oss som gjorde samme feilen, forsetter Denneche.

UKA-VINNER. Det ble, ikke helt overraskende, det italienske laget UKA UKA som ble europamestere i Melges 24 i 2009.

- De er helt rå. De er proffe, har et massivt apparat rundt seg og seiler svært godt, avslutter Denneche.

Det er ikke kun STORM CAPITAL som har kjempet om plasseringene i Hyeres. Flere norske lag har vært i aksjon, blant annet BLOW, med rormann Peder Nergaard, Bernt Marstein, Simon Koch og Henrik Schancke om bord, som startet mesterskapet strålende og var beste norske båt etter dag én. Men slik skulle det ikke fortsette. De avsluttet som nummer 32 i EM.

- Vi startet bra, men etter det gikk det dårligere... sier Peder Nergaard til SEILmagasinet etter premieutdelingen i kveld.

«I DASS». - Hva skal vi si - fem godkjent, fire «i dass» og én halvveis, fortsetter Nergaard.

- Men det har vært kjempegøy og veldig lærerikt. Det er fantastiske arrangører her og seiling i 27 varmegrader er jo ikke å forakte. Av og til lurer jeg på hva vi driver med hjemme - fryse og holde seg fast -ikke rart folk blir flinke her nede, sier han og ler.

- Men til alvoret: Vi har vist at vi kan henge med, vi må bare redusere feil så er mye gjort. Nå gleder vi oss til NM om to uker, avslutter Peder Nergaard.

BESTE NORSKE ENKELTPLASSERING. Selv om STORM CAPITAL ble beste norske båt under EM, er det et annet lag som kan reise hjem med den beste norske enkeltplasseringen i seilsekken.

Peder Nergaard i BLOW mente forøvrig at laget er veldig flinke og at dette ikke dreier seg om flaks, men solid seiling. Laget er TORK RACING TEAM med Arne David-Andersen, Peder Berntsen, Alexander Reid, Kristin Claudi og Antonia Rieck om bord - som kan ta med seg en tredjeplass i det siste racet hjem.

HØYT OPPE. - Vi er høyt opp nå ja, sier en svært blid Arne David-Andersen til SEILmagasinet.

- Det er veldig morsomt. Dette gir en stor glede i laget, fortsetter han.

- Det tok oss dessverre to dager å få skikkelig fart i båten, men etterhvert kom vi opp i farten vi må ha. Nå har vi fått til farten i bølger, det var en stor lettelse, så nå gleder vi oss å seile NM med masse seilvtillit, avslutter en blid Arne David-Andersen.

SEILmagasinet har forsøkt å få fatt i Jens Wathne i kveld, rormann på den fjerde norske Melgesen som havnet på en 45. plass, uten å lyktes.

Det er også verdt å nevne at blant «Corientherne» har de norske seilerne fem førsteplasser på ti seilaser. Tre til STORM CAPITAL og to til TORK RACING TEAM. BLOW og PARTY GIRL har ikke amatørstatus.

Her finner du hele resultatlisten, mens listen for Corinthian Cup finner du her.