Istanbul Round Europe Race

Wouter (33) revansjelysten etter VOR-fiasko

Wouter (33) revansjelysten etter VOR-fiasko

Mislyktes i Volvo Ocean Race. På hevntokt i Europa-race i 0pen-60 i helgen.

Publisert Sist oppdatert

Oslogutten Wouter Verbraak var navigatør på tre forskjellige båter i siste runde av Volvo Ocean Race. Ingen av båtene, GREEN DRAGON (nr 5), DELTA LLOYD (nr 7) eller TEAM RUSSIA (nr 8), hadde noen stor suksess. Men nå er den anerkjente og ettertraktede Verbraak imidlertid klar for nye regattaoppgaver, sammen med flere av verdens beste seilere.

Wouter Verbraak, opprinnelig fra Nederland, er en av mannskapet på skipper Guillermo Altadills (47) Open 60, Estrella Damm. Båten er sponset av det spanske bryggeriet  med samme navn.

Altadill har deltatt i Volvo Ocean race fem ganger, og i like mange OL.

ERFARNE SEILERE. Regattaen som seiles av båter i IMOCA-klassen, bedre kjent som Open 60 skal bruke en uke på regattaen som er delt i fire etapper.

Istanbul Round Europe Race starter med havneregatta i dag. Og første etappe gjennom Middelhavet starter fra kulturhovedstaden Istanbul i morgen.

Første etappe går til franske Nice. Deretter går turen videre til spanske Barcelona. Siste etappe ender i franske Brest, og båtene er ventet i mål 5. september.

Det er seks båter på startlinja, og èn av dem har den svært erfarne seileren Michael Desjoyeaux (44) som har vunnet både Vendee Globe og Route de Rhum som skipper.

MISTET SKOLSTARTEN. 33-år gamle Wouter Verbraak har lang erfaring til sjøs. Men oppladingen til Istanbul Round Europe Race ble gjort på sykkel. Sammen med en kamerat har han vært på sykkeltur rundt i Norge. Før han for en drøy uke siden satte kursen mot Istanbul.

– Det verste er at jeg misset sønnen min Nicklas´ første skoledag denne uka. Jeg må virkelig jobbe hardt for å klare å rette opp for akkurat dèt. Det er kanskje ikke mulig en gang, sier Wouter Verbraak, som imidlertid er tent og klar for Istanbulregattaen sammen med sine fire medseilere om bord.