Mesternes mester

F¾rderseilasen 2007, F¾rder'n

Bøyer ikke av for Mestermøte-kritikk

Norges Seilforbund nekter å skifte båtklasse etter mye kritikk foran Mesternes Mestermøte. Men èn nyhet kan vi servere.

Publisert Sist oppdatert

Når landets kjølbåt-Norgesmestere møtes til kappestrid for å avgjøre hvem som er Mesternes Mester den 10. oktober blir det med båtklassen 11-meter. Neste år blir det CB 66. Og ikke noe annet!

Det har generalsekretær Espen Guttormsen i NSF avgjort. Til tross for sterk kritikk fra mange erfarne regattaseilere.

HVA ER BEST? – Vi har fått tilbakemeldinger på at vi har valgt «feil» båtklasse. Og vi var ikke uforberedt på at mange ville komme med synspunkter på at «sin» båtklasse er den beste.

– Hvorfor CB 66 når det er mange som på SEILmagasinet.no`s nettforum mener at dere burde valgt en annen klasse?

– Fordi den allerede er valgt av Sverige og Danmark til tilsvarende arrangement.

– Vi følger nabolandenes valg og de beste fra hvert land møtes til Nordisk finale. Dersom Danmark og Sverige skifter båttype så følger vi trolig etter, sier Guttormsen, som ikke har fulgt med i debatten som har gått på SEILmagasinet.no etter at vi i helgen brakte nyheten om seilforbudets regatta-nyskapning.

INGEN DEBATT-LESER.–  Har du fulgt debatten på nett?

– Nei, jeg leser aldri blogger. Men dersom noen vil sende oss sine synspunkter på mail så er de hjertelig velkomne. Vi har allerede fått innspill, og vil gjerne ha flere. Det er alltid plass for gode ideer i Norges Seilforbund.

– Hva med Formula 18, som flere mener er mye mer publikumsvennlig, og dermed også kan skaffe seilsporten kjærkommen medieoppmerksomhet?

– Helt sikkert en morsom båt å seile. Og den passer kanskje for jolleseilere. Men jeg tror at seilere som har vunnet NM i en kjølbåtklassen synes Formula 18 er litt vel frisk å seile, mener Guttormsen, som slipper en nyhet som trolig gjør jolle-Norgesmestere glade:

JOLLEKLASSEN NESTE.  – Neste år arrangerer vi også Mestermøte for jolleklassene. Vi konsentrerer oss om kjølbåter i år, fordi det er første gangen vi arrangerer et slikt Mestermøte, og vi derfor trenger å prøve ut prosjektet. Neste år skal jollene kåre sin egen Mesternes Mester. Og dèt kan selvsagt skje i Formula 18, selv om valg av Mestermøte-båt for joller ennå ikke er tatt, avslutter Espen Guttormsen.