Ble nummer 9 i EM

Peer Moberg med vinterplanen klar

Peer Moberg med vinterplanen klar

Peer Moberg seilte inn til en 9. plass i EM.

Publisert Sist oppdatert

– Med to gule flagg den første dagen, fikk jeg en tung start på mesterskapet, sier Peer Moberg til SEILmagasinet.

Peer Moberg ble nummer ni under europamesterskapet i Finn-jolle som avsluttet i forrige uke, en plassering han selv er fornøyd med.

– Det var vanskelige forhold under mesterskapet, selv om jeg er fornøyd med en 9. plass, hadde jeg nok håpet på en litt bedre plassering, men etter en dårlig start ble målet medaljeseilas, som jeg også greide å nå. Bare synd det ikke var nok vind til å gjennomføre den, fortsetter han.

MOT LONDON. Peer Moberg forteller til SEILmagasinet at han tar ett år av gangen, men han legger ikke skjul på at målet er OL i London i 2012. Om Moberg greier å kvalifisere seg til OL, blir det for femte gang.

– Jeg ble 9 denne gangen, dårligst i år er 13 og best er 6. Lyspunktet er at jeg var best av alle den siste dagen av mesterskapet, med en 4. og en 6. plass.

Moberg samarbeider med en franskmann om dagen, som har en flink trener. I slutten av september kommer han til Norge og senere vil Moberg møte franskmennene i La Rochelle for mer trening. Deretter er planen varmere forhold: Miami.

SPAREBLUSS. – Det blir trolig Miami i januar. Det kommer litt an på penger, så langt er det KNS og meg selv som betaler for «gildet», men jeg håper at forbundet og Olympiatoppen vil komme på banen etter hvert, sier han.

Moberg forteller også at han håper på litt treningsamarbeid med Laser-seileren Kristian Ruth.

– Kristian og jeg er svært forskjellige som seilere, men jeg har tro på at det kan komme gode ting ut av et treningssamarbeid, mener Moberg.

Moberg legger til at han også arbeider med å finne sponsorer, men det er mange om beinet.

– KNS er veldig flinke til å hjelpe til, de har tro på meg, avslutter Peer Moberg.