Helly Hansen flytter fra Moss

Helly Hansen flytter fra Moss

Forlater Moss etter 135 år. Her kan du lese hvor Norges største seiltøyprodusent skal flytte.

Publisert Sist oppdatert

De ansatte i Helly Hansen i Moss har fått beskjed: sports- og fritidsdivisjonen skal flytte til nytt hovedkontor i Oslo.

JAKTER PÅ SJEFER. En av årsakene til flyttingen skal etter det Seilmagasinet.no erfarer være at Helly Hansen har slitt med å få tak i topp kvalifiserte ledere og produktutviklere fra utlandet. Firmaet satser stort på salg og markedsføring utenfor landets grenser, og Helly Hansen har til tider opplevd større utfordringer enn ønskelig når de skal hente kvalifiserte toppledere så lenge bedriften ligger et stykke utenfor hovedstaden. Dette håper eierne, med flyttingen, å snu.

VED AKER BRYGGE. I Norge er Helly Hansen kjent som stor utvikler og produsent av regntøy, seiltøy og etter hvert ski- og snowboardklær og med 135 års fartstid har firmaet skapt seg et kjent varemerke.

Etter det SEILmagasinet.no kjenner til skal de nye lokalene til Helly Hansen i Oslo bli å finne på Skøyen, ikke langt unna Aker Brygge.

SEILmagasinet.no får også opplyst at avdelingen som jobber med arbeidsklær og produksjon og disse fortsatt bli lokalisert i Moss. Men mange ansatte er bekymret for at ledelsen senere vil flagge ut produksjonen til utlandet og flytte arbeidstøydivisjonen til hovedstaden.

SATSER FOR FULLT. Med på flyttelasset til Oslo blir hele fritidsavdelingen og sportsavdelingen i Helly Hansen. Blant annet alle som jobber mot seilsport.

Blant store sponsorprosjekt har Helly Hansen de siste årene vært tungt engasjert i Ericsson Racing Team og Volvo Ocean Race. Helly Hansen har også soloseileren Thomas Coville på laget. Coville seiler maxitrimaranen Sodebo.

I tillegg til flere andre seilprosjekt er Helly Hansen også involvert i de italienske Melges 20, 24 og 32-teamene, Alina Sailing Team og Uka Uka Racing Team.

Ingen i Helly Hansen-ledelsen vil foreløpig kommentere flyttingen til SEILmagasinet.no.