Søk i arkivet

Starter i kveldEivind Melleby favoritt i Drake-NM

Eivind Melleby stiller som tittelforsvarer i Drake-NM som går i helgen. Mange tror han vil gjenta bedriften.

Eivind Melleby fra Bundefjorden tok NM-gull i Drake i fjor – sammen med Vidar Hansson og John Ekren – og de er klare favoritter til å kapre nok et sett medaljer av edleste valør på regattabanen utenfor Blakstadtangen i Asker i helgen.

BLE NM. 22 båter stiller til start i denne tradisjonsrike klassen, hvilket betyr at NM-statusen er sikret. Asker Seilforening var lenge bekymret for at det ville komme nok deltagere (20 krever NM-reglene), men i den siste uken kom de siste, nødvendige deltagerne sildrende inn på startlisten.

10 forskjellige seilforeninger er representert i mesterskapet.

LURE-FORHOLD?
Seilasene starter i kveld, og ifølge værmeldingene kan det bli utfordrende forhold med byger og skiftende vind. Sånn sett kan det være forhold for en gammel ringrev som Peder Lunde jr., sølvmedaljør i fjor, som har for vane å gjøre lure og uventete veivalg. Kanskje blir han også i år den største utfordreren til Melleby & Co?

Jørgen A. Paulsen fra Bundefjorden, som tok bronse i fjor, er også i år medaljekandidat, likeså er klubbvennen og nok en ringrev – det er mange av dem i Drake-klassen – Terje Olsson.

Vestfjordens Pål Berg er også en herre å se opp for, men det fins flere – og du treffer dem alle på regattabanen utenfor Blakstadtangen denne helgen.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen