Istanbul Round Europe Race

Wouter Verbraak vant etappen til Nice

Wouter Verbraak vant etappen til Nice

Wouter fikk sin revansje i Middelhavet.

Publisert Sist oppdatert

Volvo Ocean Race ble en middelmådig affære. Men førsteetappene i IMOCA Istanbul Europe Race til Nice ble en suksess for Wouter Verbraak (33) fra Oslo. Ombord på Open 60-båten ESTRELLA DAMM har skipper Guillermo Altadill navigatør Wouter Verbraak og resten av mannskapet gjort en strålende jobb.

Og i helgen seilte båten inn til førsteplass på etappen til Nice

TØFFE DAGER TIL SJØS. Førsteetappen er uten tvil den meste intense etappe jeg har seilt på mange år, forteller Wouter Verbraak til SEILmagasinet.no.

ESTRELLA DAMM lå det meste av etappen på andre og tredje-plass, men siste del av etappen seilte båten seg frem i tet - og beholdt ledelsen til målgang.

ESTRELLA DAMM-laget debuterte i Open 60-klassen og er selvsagt strålende fornøyd. Og Wouter innrømmer at laget nå føler litt større press på skuldrene foran neste etappe som går til ESTRELLA DAMMs hjemmehavn, Barcelona.

– Vi har fått inn god stemming i laget og vi ser frem til resten av racet, forteller en glad Wouter Verbraak som regnes som en av verdens beste navigatører.

SPAGETTI OM BORD. – Samarbeidet om bord går veldig bra, og med et lite mannskap er det lett å få alle til å føle ansvar og til å være med på beslutingene underveis. I utgangspunktet er vi litt underbemannet, så alle fem ombord må jobbe som gale hele veien, ler Verbraak.

– Men uansett. Vi gjorde jobben bra, utfyller hverandre, og tettet de hullene der vi skulle hatt flere folk. Men vi trenger 20 minutter på å rydde opp i spaghettien av tau som ligger i cockpit etter hver manøver.

– Hvordan opplever du forskjellen på å seile med ni personer ombord på Volvo 70-ene og fem personer på Open 60?

– Fem personer ombord er nok til å gi båten maks fart, men litt for lite til å få nok søvn. I Volvo Ocean Race er båtene raskere og med større kraft og konkurransen er enda tøffere mellom båtene. Men prøv å seile disse Open 60-beistene, og du vil erfare at Volvobåtene faktiske er lettere å seile.

VANSKELIGE FARVANN. – Dessuten er det mange øyer i Middelhavet, og jeg vet ikke hvor mange ganger vi hadde situasjoner der vi måtte unngå å havne i le bak øyer. Det er ingen tid til å slappe av, og en femti nautisk mils ledelse kan forsvinne som ingenting.

– I le av Sardinia havnet vi i vindstilla i tre timer, og måtte se båten bak oss seile forbi oss på kloss hold.

– På samme måte tok vi imidlertid igjen lederbåten FONCIA på vei mot Nice. Og dermed vant vi.

Nå venter sprinten mot Barcelona, og deretter videre til Atlanterhavet og målgang i franske Brest. Og så skal jeg bestille time hos en psykoterapeut dagen etterpå, gliser 33-åringen – fornøyd etter førsteplassen på førsteetappen i Istanbul Europa Race. Andreetappen starter fra Nice i morgen.