Volvo Ocean Race 2011–2012

50 team snuser på Volvo Ocean Race

50 team snuser på Volvo Ocean Race

Neste runde i Volvo Ocean Race kan bli rekord.

«Høyt antall interesserte i Volvo Ocean Race». Det skriver bladet Yachting World i sin nyeste utgave.

Bladet siterer Volvo Ocean Race-direktør Knut Frostad, som sier at nærmere 50 team har vist interesse for racet som starter høsten 2011.

Før den tid skal Volvo Ocean Race-hovedkvarteret flyttes fra England til Spania, og Alicante blir Frostads nye «hjemmehavn».

FRANSK ÅPNING. – Det er mange navn jeg alltid ønsker se i racet. Det er både sponsorer og seilere. Og særlig hyggelig er det at et fransk team kan komme på plass neste gang, sier Knut Frostad til bladet.

Alicante har sagt ja til å være start-havn for de neste tre Volvo Ocean Race, og det er allerede bebudet store endringer i racet. Det blir en kortere og ny rute rundt jorda. Det blir færre stoppover og færre etapper. Og tema som lager to båter for å ha dem til trening å melde på, og starte med begge båtene.

Målet er å prøve å dempe kostnadene for teamene.

RE-START FOR FLERE. Flere tidligere deltagende team skal ha varslet regattaledelen at de vurderer å være med også på neste Volvo Ocean Race – med de samme sponsorene.

Ericsson Racing Team deltok både sist, hvor de vant, og på 2005-06-utgaven av racet. Telefonica skiftet navn fra forrige gang og er i realiteten det samme teamet som Movistar som sank på etappen mellom USA og England.

Nå skal både Puma og Delta Lloyd ha signalisert at de trolig stiller også i 2011-12.

Byggingen av nye båter starter i mars neste år.