1000 Miles Brittany Ferries

Shorthanded-eventyret over for Rune Aasberg

Shorthanded-eventyret over for Rune Aasberg

Rune Aasberg og Patrice Carpentier har brutt regattaen 1000 Miles Brittany Ferries. Nordmannens shorthanded-eventyr er over for denne gangen.

Publisert Sist oppdatert

Han hadde et kjent navn og var en erfaren seiler, men det viste seg etter hvert at prosjektet til franskmannen Patrice Carpentier var temmelig råttent – i beste fall veldig lite forberedt. Rune Aasberg skulle seile sammen med ham i doublehanded-redgattaen Solidaire du Chocolat, og den seneste uken har de seilt sammen for å kvalifisere seg gjennom å seile regattaen 1000 Miles Brittany Ferries.

Det endte med at de brøt seilasen natt til i dag etter å ha ligget stille og drevet i timesvis utenfor Santander.

FEIL PÅ FEIL. Class 40en til Patrice Carpentier har ikke vært benyttet til regattaseiling de siste par årene, og Rune Aasberg forteller til Shorthanded Sailing Norway (SSN) at «den bare seilte ikke». De blåste ut en  gennaker – som ifølge Aasberg «var pill råtten» – og underveis brakk Carpentier flere ribbein, noe som medførte at Rune Aasberg måtte gjøre all jobbingen om bord.

Det var derfor en svært sliten Aasberg som gikk i land i natt.

GIR IKKE OPP. Nå skal han seile båten opp til La Trinite Sur Mer, der Carpentier bor, for det er han ikke i stand til å gjøre selv.

At de brøt seilasen betyr også at de ikke er kvalifiserte til å seile «sjokloade-regattaen», men SSN mener bestemt at Rune vil holde fokus mot hovedmålsettingen: soloseilasen Route du Rhum i 2010.