Kristian Ruth i World Cup-finale

– Kjemper om Topp 10-plassering

– Kjemper om Topp 10-plassering

Kristian Ruth er den eneste norske seileren som hevder seg i toppen i World Cup-finalen i Weymouth i England.

Nok en gang er Kristian Ruth med og kjemper om en topp 10-plassering i en verdenscup-regatta, og det skjer i Weymouth i England der Sailing for Gold Regatta går av stabelen i disse dager. 13. plass står det i protokollen foreløpig etter plasseringene 7-8-9-11.

BLANT DE 10 BESTE? Kristian ligger på 11. plass sammenlagt i verdenscupen (som ikke må forveksles med verdensrankingen), og i Weymouth går den siste, tellende regattaen. Med en medaljefinale og topp 10-plassering her, er mulighetene for at han kan seile seg inn til en Topp 10-plassering i verdenscupen sammenlagt tilstede.

Kristian Ruth er ikke eneste nordmann i den engelske seilermetropolen, men han er enslig norsk svale i toppen av listene. Bjørnar Erikstad innehar riktignok en 8. plass i 2,4 mR, men det deltar kun 14 seilere i klassen. I Laser er det 104.

MORGENDAGENS SEILERE. På mange måter er det morgendagens norske seilere som er med i Weymouth. Fire andre Laser-seilere har Ruth med seg, alle unge og lovende, men de er der først og fremst for å samle erfaring.

Mathias Mollatt ligger på 65. plass, Anders Pedersen er nr. 77, Lars Johan Myklebust er nr. 86, mens unge Mikkel Berger har økt seilarealet fra Radial til Standard og ligger på 89. plass.

JEVNT I RADIAL. I Laser Radial er det fire norske jenter som forsvarer fargene, foreløpig anført av Kristine Strandenes, som ligger på 41. plass av 58 seilere. Marthe Enger Eide er nr. 43, Cathrine Gjerpen 45 og Natcha Uthaug nummer 53, så det er jevnt blant dem.

BRETTSEILERE I MIDTEN. Sebastian Wang-Hansen  ligger midt i feltet, på en 23. plass, i brettklassen RS:X (44 deltagere), mens Maria Aadland Mollestad er 22 blant jentene av de 27 som starter der.

Mer om verdenscup-finalen i Weymouth.