Norisk mesterskap i helgen, men

EM i Snipe 2010 tildelt Norge

EM i Snipe 2010 tildelt Norge

Europamesteren i Snipe 2010 skal kåres i Norge. Det ble klart på den internasjonale klasseklubbens ledermøte i San Diego nylig.

Publisert Sist oppdatert

Hvor i Norge mesterskapet skal gå er imidlertid ikke avgjort ennå.

– Vi har sent en forespørsel rundt til alle flåtekapteinene i landet og venter på tilbakemelding, sier Bjørn Sundby i Snipeklubben.

ÅPENT. Han sier det kan bli i Stavanger, Bergen eller i Vestfjorden, men det kan også bli andre steder.

– Vi er interesserte i å høre fra foreninger som har lyst til å ta på seg et slikt mesterskap selv om de ikke har så mange Sniper i egen forening, sier Sundby.

Mesterskapet ble tildelt Norge etter at Belgia, som opprinnelig skulle vært vertsskap for mesterskapet, trakk seg.

40–50 BÅTER. Deltagelsen i EM er kvotebestemt, og under EM på Mallorca i 2008 deltok det ca. 40 båter. Norge hadde da en kvote på ni båter, og hele kvoten ble fylt opp.

– Vi regner vel med et sted mellom 40 og 50 båter i 2010, sier Sundby.

NORDISK I VESTFJORDEN. Denne helgen arrangeres det nordisk mesterskap i Snipe i regi av Vestfjordens Seilforening. Første start går allerede i morgen kl 1700, og i skrivende stund er det 40 båter påmeldt, hvorav syv er svenske.

– Svenskene kommer mannsterke – kanskje for å hevne seg – etter at norske seilere (Ulrik Sandvig og Bigga Jansen med mannskaper) tok dobbeltseier i det åpne svenske mesterskapet, ler Bjørn Sundby, som selv skal delta i det nordiske mesterskapet sammen med Dan Ove Hafstad. Og med sine 80 år er han også mesterskapets eldste.

NESTORER. – Snipen er det fineste leketøyet for voksne seilere,  hvor de fysiske og mentale kravene er håndterbare for de fleste mellom 12 og 85 år, sier han.

De to triumfatorene fra det svenske mesterskapet vil også være favoritter når mesterskapet skytes i gang utenfor Snarøya i Oslofjorden i morgen. Men Sundby vil også ha med brødrene Grødem fra Åsgårdstrand og veteranen Johan Georg Mejlænder – som tok sitt første norgesmesterskap allerede i 1971, den gangen i OK-jolle – i favorittsjiktet.

ELITE OG BAKTROPP. – Blir det lite vind kan det bli helt annerledes. Da er det tålmodighet som teller, og det er det ikke alle som har. Det er jevnt i toppen og med lite vind er det 10 til som alle kan nå til topps. Eller for å si det slik: Klassen har en elitegruppe på ca. 15 båter, og så er det oss andre som danner baktroppen, sier Bjørn Sundby, som holder svenskene som mesterskapets jokere.

De har jo noe å hevne.