NM i Formula 18 2009

Blyfritt klassemesterskap i helgen

Blyfritt klassemesterskap i helgen

Denne helgen møtes Formula 18-klubben i Moss.

Publisert Sist oppdatert

(Pressemelding fra Formula 18-klubben): Startlisten er full av velkjente, meritterte og ambisiøse seilere som har fått blod på tann i Norges nye «Formel 1»-klasse i seiling. Det stiller 9 norske båter og 3 svenske som vil gjøre sitt for å gi hverandre en spennende og spektakulær fight i farvannet uten for Sjøly båthavn.

Det blir mange spennende dueller mellom blant annet 2 tidligere America`s Cup-strateger: Harald Blom-Bakke og Martin Strandberg(SWE). Begge fra VICTORY CHALLENGE-laget, men nå i hver sin Nacra Infusion.

Lørdag skal det seiles 6 baneseilaser og søndagen 2 race på faste merker i ytre oslofjord.

MIXED. Det blir to mixed team å se på startlinjen, begge fra Sverige og i favorittsjiktet til mesterskapstittelen.

TEAM GB med Karin Almquist og makker Fredrikk Aruell. Karin Almquist har to OL-satsinger i 470 bak seg og Fredrik Aurell er en meget rutinert kjølbåtseiler som nå har seilt med Karin denne sesongen.

TEAM THULE med Martin Strandberg og kona Marina Ahlenblad Strandberg blir helt sikkert vanskelige å slå med Martin som fersk vinner av årets Archipelago Raid og svensk mester i Formula 18. De norske båtene skal også se opp for Jonas Frii og Per Damsby som ble 2. i Færder`n i Formula 18.

NORSK. Blant de norske er det flere team med sikte på pallen om de får flyten og finner farten, spesielt ved løye forhold kan «lettvindsrekene» Ole-Petter Pollen, med rutinerte Pål Kirkebø som makker, bli farlige og raske. Hjemmefavoritten Hans-Christian Grande med Eivind Bøymo-Malm fra Elvstrøm Sails, kommer helt sikkert til å dra nytte av lokalkunnskap fra farvannet utenfor Moss for å finne raskeste vei til rundingsmerkene.

Sosialt blir det «Pitch Poles»-barbecue lørdag kveld i Moss Seilforenings lokaler, hvor det også blir visning av film/bilder fra lørdagens race, video med foredrag fra Archipelago Raid 2009 og klasseklubbmøte i Formula 18-klubben, hvor 2010 sesongen skal skisseres opp.

FORNØYDE. Klasseklubben er meget fornøyde med utviklingen klassen har tatt første sesong i Norge og 12 båter til klassemesterskapet er over all forventning. Dette skyldes en båt som er fantastisk morsom å seile, et hyggelig og kompetitivt miljø og iherdig rekruttering. Totalt finnes det nå 17 båter på norske hender hvorpå vi kommer til å runde 20 båter innen våren 2010 er mer enn rimelig sikkert. Flere nye team venter bare på å finne riktig båt før de er med !