NM i lagseiling i Zoom8

– Østlendingene er savnet i lag-NM

– Østlendingene er savnet i lag-NM

Det er ikke bare i Optimist det konkurreres med lag i helgen. I Florø er det NM for lag i Zoom8. Bare fem lag er påmeldt, og østlendingene er savnet.

Publisert Sist oppdatert

– det er imidlertid akkurat nok til å få et gyldig mesterskap, sier Frode Stavang i Florø Seilforening, som også var arrangør av mesterskapet for to år siden.

Moss, Asker, Hjellestad, Hordaland kretslag og Florø utgjør de fem lagene. Det betyr at vinnerne fra Drøbaksund i fjor ikke stiller for å forsvare tittelen. I fjor, da mesterskapet gikk i Moss, deltok det 10 lag.

ØSTLENDINGENE UTEBLIR. – Årsaken er ikke at interessen har dabbet av i Zoom8-klassen, men det er nok heller at alle Østland-seilerne har uteblitt, sier en litt skuffet regattasjef, som forteller at de var 8 lag for to år siden og at Asker alene den gangen stilte med tre lag.

Selv holder Stavang Asker og Hjellestad som favoritter, med Moss som outsider.

FRISK VIND. Mesterskapet starter klokka 10 lørdag og værvarselet lyder på ganske frisk sønnavind.

– Vi håper det ikke blir altfor mye, for da handler det mest om å håndtere båtene og ikke så mye om taktikk, sier Frode Stavang.

VELLYKKET FEVA-PROSJEKT. Han kan for øvrig berette om god aktivitet i foreningen – både blant tur- og havseilerne og i jolleavdelingen. I foreningens T&H-regattaer stiller det jevnlig 10–12 båter, og når det gjelder jolleseilingen fremhever han RS Feva-prosjektet de har gått inn på.

– Vi har kjøpt to stykker og vil kanskje få flere. Dette har vært veldig positivt. Mange unge seilere synes lett det kan blir for mye alvor, men når de kan seile sammen har de mye større glede av seilingen og det er mye lettere å holde på dem som seilere, sier Stavang.

– Foreningen gleder seg også å vise frem seilsportanlegget vårt som siden sist Zoom8-seilerne var her, er blitt betydelig utbygd, slutter han.