Norsk Optimistjolleklubbs Lag-Cup

21 Optimist-lag møtes til dyst

21 Optimist-lag møtes til dyst

Rundt 100 Optimistjolle-seilere skal seile om hvem som har det beste laget denne helgen. Hele 21 lag stiller til start Norsk Optimistjolleklubbs Lag-Cup.

Publisert Sist oppdatert

[Oppdatert 2009-09-18; Kl 08.43.34] I samarbeid med Norsk Optimistjolleklubb (NOK) arrangerer Bærum Seilforening Lag-Cup i Optimist denne helgen. Tidligere har klassen hatt offisielt NM for lag, men det ønsker ikke klasseklubben lenger, fordi det legger begrensninger på deltagelsen på grunn av bestemmelser om alder (over 13 år).

– Vi har rett og slett ikke nok seilere i aldersgruppen 13–15 år til å kunne lage en god lag-konkurranse, sier Gerd Mejlænder-Larsen, leder av NOK til SEILmagasinet.

I lagcupen derimot kan seilere fra 11 til 15 år konkurrere mot hverandre.

FRA 8 TIL 21. Det betyr at det er mulig å delta for flere, og derfor vil rundt 100 Optimistjolle-seilere være i aksjon denne helgen – hele 21 lag. I fjor under lag-NM deltok kun åtte lag.

– Dette synes både vi i klasseklubben og Christiandssands Seilforening som arrangør var beklagelig. For å stimulere til større deltagelse bestemte vi oss for å inkludere 11- og 12-åringene, i tillegg har vi i år vært mindre strenge i forhold til å danne krets- og regionlag, sier sportslig leder i NOK, Alf Magne Andersen.

– Vi er overveldet over responsen og tror også at det norske landslaget som ble europamestere i lagseilas for tre uker siden, har gitt inspirasjon.

GLADE SEILERE. Et større antall lag betyr økt behov for ressurser på arrangørsiden, men de lover at alle lag skal få stille til start.

– Det er for eksempel veldig gledelig at vi i år har et lag bestående av klubbene Haugesund og Stavanger. Seilforbundet ønsker seg flere glade seilere, og vi synes at dette arrangementet er et godt bidrag til denne målsetningen, sier Andersen.

GOD BLANDING. – De fleste lagene som deltar denne helgen, består av en god blanding rutinerte optimistseilere og mindre rutinerte seilere. Erfaringene viser at seilerne synes at det er litt skummelt med lagseilas til å begynne med, men etter at man har fått trent litt på lagseilingen, oppleves det som at det er gøy og de yngre seilerne føler at de får mer av oppmerksomheten. Bånd knyttes på tvers av foreninger: Vi hører fra Tønsberg entusiastisk om at de har vært og trent i Horten sammen med Moss, og at seilere fra Bundefjorden har forberedt seg sammen med Nesodden. Det er mange seilere som prater sammen på bryggene rundt omkring, og ikke minst på Facebook går praten mye nå om hvem kommer til Bærum denne helgen, forteller Alf Magne Andersen.

DOMMER-MANGEL. Han forteller at forberedelsene til helgens arrangement har vært tidkrevende, og at målbevisste og entusiastiske arrangører har jobbet mange timer for å løse logistikk, format og ikke minst forsøkt å få nok dommere på plass.

– Det siste har dessverre vist seg å være vanskelig. Med mange «konkurrerende arrangementer» denne helgen har vi ikke klart å stable så mange dommere som ønskelig, men vi tror vi skal få fair seilaser med de dommerne som velvillig stiller opp, sier han.

SEEDING. De 21 lagene som består av fire seilere og en reserve, er blitt seedet utifra Optimistjolle-klubbens ranking i denne rekkefølgen:

  1. Tønsberg 1
  2. Vestfjordens 1
  3. Drøbaksund
  4. KNS 1
  5. Asker 1
  6. Horten
  7. Hjellestad
  8. Bærum 1
  9. Bundefjorden
  10. Arendals
  11. Bergens
  12. Nesodden
  13. Tønsberg 2
  14. Asker 2
  15. Moss
  16. KNS 2
  17. Vestfjordens 2
  18. Asker 3
  19. Rogaland seilkrets
  20. Bærum 2
  21. Bærum 3

 

Så får vi se da om dette også blir rekkefølgen når alle duellene er unnagjort. Klokka 11 lørdag formiddag starter det hele.