Wärtsilä Windjammer Race

50 båter i vestnorsk sesongavslutning?

50 båter i vestnorsk sesongavslutning?

Wärtsilä Windjammer Race representerer sesongavslutningen for mange seilere på Vestlandet. Så mange som 50 båter håper Stord Seilforening på.

Publisert Sist oppdatert

Regattaen, som starter 3. oktober, hadde 30 års jubileum i fjor, men Odd Olsen i Stord Seilforening lover like stort trykk over arrangementet i år som i jubileumsåret. I det ligger det et håp og et ønske om at pluss minus 50 skal ta veien til starten i Leirvik havn førstkommende lørdag for å ta del i hva seilforeningen har tilrettelagt.

SEILERFEST MED TRADISJON. Ikke minst er den tradisjonelle Windjammer-festen på Stord Hotell etter seilasen blitt et begrep.

– Her blir det middag, premieutdeling og levende musikk i god, gammel stil – og ikke minst seilerprat lover Odd Olsen.

SESONG I SLUTTFASEN. Regattaen går i LYS- og turklassen, og den pleier å samle seilere fra Karmøy i sør til Nordhordland i nord. Den har også egen shorthanded-klasse.

– For mange seilere er Wärtsila Windjammer Race et høydepunkt, men også en markering av at regattasesongen går mot slutten, sier Odd Olsen i Stord Seilforening.

TELLER I HORDA CUP. Regattaen teller i HordaCup, så muligheten for å pynte på årets cup-resultat er fortsatt til stede.

Flere seilere har vært med i over 20 utgaver av regattaen, men det fins også seilere som nå nærmer seg 30 deltagelser.

– Regattaen er derfor blitt et begrep innen for tur- og havseing på Vestlandet, sier han.

Regattaen starter i Leirvik havn kl 12 lørdag 3. oktober. Også mål skjer i Leirvik og etter endt seilas blir det som nevnt seilerfest.

Påmelding på nettsiden til Stord Seilforening.