Lær å seile RS Feva

Omfattende RS Feva-«bruksanvisning»

Omfattende RS Feva-«bruksanvisning»

RS Feva-prosjektet har vært en suksess. 75 båter er nå ute hos seilforeninger over hele landet – nå foreligger en omfattende «bruksansvisning».

Publisert Sist oppdatert

– Prosjektet har vært en kjempesuksess. Vi har nå levert de siste tre båtene av totalt 75, sier Per Christian Bordal til SEILmagasinet.

Ifølge Bordal er båtene jevnt fordelt over hele landet, fra Trømsø i nord til Risør i sør. Tønsberg Seilforening er den største RS Feva-eieren, med ni båter.

– Båtene blir benyttet både for rekruttering og for regattaseiling. Risør Seilforening har vært svært flinke til å benytte sine åtte båter, fortsetter han.

RS Feva-prosjektet er et samarbeidsprosjekt mellom Norges Seilforbund, Havfonn og den engelske produsenten av båtene. Til prosjektet har nå Øivind Bordal og Magne Klann lagd et opplæringshefte som er svært omfattende.

Heftet tar for seg alle de viktige elementene man trenger for å håndtere en slik jolle, alt fra det grunnleggende, ord og utrykk, seilteori, trimming, sjømannskap og forskjelige banetyper, er emner heftet tar for seg.

Heftet koster 225 kroner og du får det ved å sende en mail hit.

 


 

Alt innhold på www.seilmagasinet.no er opphavsrettslig beskyttet – © SEILmagasinet. 
SEILmagasinet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. SEILmagasinet har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.