Mesterenes Mester

Kristian Nergaard & Co mestere over mestere

Kristian Nergaard & Co mestere over mestere

Kristian Nergaard, Christen Horn Johannessen, Kristoffer Spone og Petrus Eide er Mesternes Mester.

Publisert Sist oppdatert

Nergaard-laget vant starten i le i den ganske lette vinden i starten. De hadde best fart i båten, og de la hele grunnlaget for seieren der.

VIKTIG START. – Ja, startene var veldig viktige i disse korte seilasene, jeg vil si 80% viktige. Var du ikke med i starten, var løpet så godt som kjørt. Vi fikk lagt oss til slik at vi kunne falle og bygge fart nede i le, mens konkurrentene kjempet posisjonene i den andre enden av linjen, forteller Kristian Nergaard til SEILmagasinet.no.

I lett vind stakk de fra resten av feltet nesten umiddelbart, og de fikk en luke det aldri var noen av de andre som var i nærheten av å lukke.

DE ANDRE MEDALJENE. Sølvet gikk til H-båt-seilerne Johnny Hjerpseth, Truls Rognerud og Adrian Rognerud, mens Trygve Leergaard med Esben Kæim Stein Borch Olsen og Tom Stiansen tok bronsen.

Disse to lagene var mesterskapets overraskelser; ikke mange hadde tippet dem så høyt oppe. De viste imidlertid stødig og god seiling allerede i de innledende rundene, og det var ikke uten grunn at de tok de to pallplassene bak Nergaard.

5.5 MR. Kristian Nergaard fikk sin plass i Mesternes Mester som verdensmester i 5,5 mR, mens Johnny Hjerpseth er årets norgesmester i H-båt og Trygve Leergaard i Express.

4.plassen ble kapret av Herman Horn Johannessen og mannskapet hans, Stian Ness Rørvik, Jan Borø og Jan Fredrik Dyvi.

Petter Mørland Pedersen ble nummer 5, mens Vidar Hansson tok 6. plassen i A-finalen.

Magnus Brun vant B-finalen.

LETTE, VANSKELIGE FORHOLD. Det var lette forhold under hele mesterskapet, men det var vind nok til at 11-meterne hele tiden hadde et godt driv. Forholdene var rimelig fair, men man måtte ha øynene med seg og en aldri så liten porsjon flaks. Vinden kom og gikk i styrke, og den skiftet også retning.

11-meteren fikk godt skussmål av alle som var ukjente med den; den var en godt egnet båt til formålet, men det ble blant deltagerne ytret noe om at fartspotensialet i båtene var noe ujevnt.

RESULTATER:

  1. Kristian Nergaard [5,5 mR]
  2. Johnny Hjerpseth [H-Båt]
  3. Trygve Leergaard [Express]
  4. Herman Horn Johannessen [Melges 24 #1]
  5. Petter Mørland Pedersen [Match]
  6. Vidar Hansson [Drake]
  7. Magnus Brun [X-99]
  8. Siri Kamfjord [NORSTEAM]
  9. Eivind Melleby [Volvo Ocean race #1]
  10. Peer Moberg
  11. Johan Hvide [Knarr]
  12. Peder Jahre [Melges 24 #2]
  13. Aksel Magdahl [Volvo Ocean Race #2]
  14. Kong Harald [FRAM XVI]
  15. Jan Henrik Bryde [ORCi]
  16. Harald Rolfsnes [2,4 mR]
  17. Torgeir Pedersen [11:MOD]
  18. Vidar Tregde [Express #2]

 


 

Alt innhold på www.seilmagasinet.no er opphavsrettslig beskyttet – © SEILmagasinet. 
SEILmagasinet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. SEILmagasinet har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.