Skolemesterskap i høstlig vind

Ungdomsskoleelever fikk smake seilsporten

Ungdomsskoleelever fikk smake seilsporten

Vellykket skolemesterskap i Sandefjord. – Flott rekruttering til seilsporten, sier Per Robert Jentsch i Sandefjord Seilforening.

Publisert Sist oppdatert

Frisk, men varierende vind, regn og altfor få varmegrader var slett ikke noe til hinder for at Sandefjord Seilforening fikk avviklet sitt første skolemesterskap søndag. Fire lag fra tre ungdomsskoler hvorav flere av deltagerne fikk «smake» seilsporten for første gang.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

SKAL GJENTAS. – Dette skal vi gjenta, og målsetningen er at slike mesterskap skal bli en ny kilde til rekruttering til seilsporten, sier Per Robert Jentsch i Sandefjord Seilforening.

 

Kim Grimstvedt og Andreas Blix Møller fra Ranvik ungdomsskole vant mesterskapet i Granholmssundet der seilforeningen fikk avviklet fem seilaser til tross for at en av de fire Två Kronan’ene måtte settes på land etter kjølhavari.

LOKAL STØTTE. De andre skolene som deltok med lag var Varden Ungdomsskole og Skagerak International School.

– Fremover vil vi forsterke satsingen på nye rekrutter ved at hver båt skal ha en seilkyndig skoleelev om bord – resten skal være nybegynnere, understreker Jentsch.

 

Sandefjord Seilforening kunne samtidig glede seg over at det lokale næringslivet støtter seilforeningens ungdomssatsing: Lokalt næringsliv sørget for flunkende nye seil til båtene, og samtlige deltagende ungdomsskoleelever var med på trekningen av en bærbar PC.


Alt innhold på www.seilmagasinet.no er opphavsrettslig beskyttet – © SEILmagasinet. 
SEILmagasinet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. SEILmagasinet har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.