Watski Skagerrak TwoStar 2010

Start 16. juni og lenger tid i pitstop

Start 16. juni og lenger tid i pitstop

Dato er bestemt for Watski Skagerrak TwoStar og det blir lenger tid i pitstop.

Publisert Sist oppdatert

Nylig samlet Fredrikstad Seilforening troppene for å starte forberedelsene til neste års Watski Skagerrak TwoStar – Nord-Europas største shorthanded-arrangement. Datoen ble blant annet bestemt.

– Den gir seg nå mer eller mindre selv; det er blitt en tradisjon at regattaen starter onsdagen etter Færder’n, sier leder av Fredrikstad Seilforening, Lars-Erik Larsen.

Det betyr onsdag 16. juni.

SAMME LØP. Løpet blir også som i fjor: Hankø – Arendal – Marstrand – Hankø.

– Vi har allerede gjort avtale med Marstrand Segelsällskap og bryggeplass er booket, sier John Hatch, som i likhet med i fjor blir arrangementets regattasjef.

LENGER TID I PITSTOP. Nytt til neste år blir imidlertid forlenget pitstop-tid, fra 3 til 4 timer.

– Mange har etter hvert erfart og gitt tilbakemelding om at 3 timer hverken er fugl eller fisk; man får ikke ordentlig tid til hvile, og det er for lang tid til bare å vente på ny start. Vi håper også på å kunne gi mer innhold og tilbud i pitstop til seilere og publikum, sier Lars-Erik Larsen.

Det vil også bli innarbeidet i seilingsbestemmelsene at pitstoptiden kan forlenges eller forkortes etter behov. Noen ekstra timer i Marstrand i fjor etter to strabasiøse etapper var noe mange deltagere satte pris på.

PÅMELDING. Påmeldingen åpner etter all sannsynlighet onsdag 4. november.