Kongelig Norsk Seilforening

NTG-seilere testet match-seiling i går

NTG-seilere testet match-seiling i går

I går var ti unge seilere på besøk hos KNS.

Publisert Sist oppdatert

(Pressemelding fra KNS Match): Ti unge seilere fra Norges toppidrettsgymnas (NTG) i Bærum møtte opp hos KNS onsdag morgen for å prøve seg på match racing. Seilerne som normalt seiler RS:X, 29’er og Laser ønsket å trene alternativt samtidig som de ville forsøke noe nytt på slutten av sesongen.

– Normalt blir de fleste beslutninger og taktiske valg værende inne i hodet til de enkelte seilerne. I dag ble de nødt til å snakke sammen og ta felles avgjørelser. De har styrker på forskjellige områder og det var spennende å se hvordan dette kom frem i en større båt, uttaler trener ved NTG Frank Kirkeland i pressemeldingen.

Marianne Middelthon, startet dagen med en briefing der hun gikk gjennom de viktigste forskjellene mellom match racing og fleet race. Deretter tok instruktørene Lise Birgitte Fredriksen og Petter Mørlands Pedersen med seg hvert sitt lag ut i båtene.

Med 3-4 m/s fra nord ble det lagt en kort bane utenfor sjøfartsmuseet og seilerne fikk en halvtime om bord før første startprosedyre ble satt i gang. Lise Birgitte Fredriksen og Petter Mørland Pedersen ga kyndig veiledning og overlot raskt kontrollen til elevene. Det var imponerende å se hvor fort disse unge talentene lærte, men også meget tydelig hvor viktig god kommunikasjon er når flere seiler sammen.

Dagen ble avsluttet med en debrief der Marianne blant annet påpekte hvilke fordeler en som kan match racing tar med seg over i fleet race. Seilerne takket for seg ved å legge om til vinterdekk på bilen til Marianne før de satte kursen hjemover etter en fin, og litt annerledes treningsdag.

– Det er hyggelig å se at ungdommen er interessert i det vi holder på med, det er også viktig å få frem at skille mellom match og fleet ikke er så stort som mange tror. Begge formene lar seg utmerket godt kombinere og vil gjøre deg til en bedre seiler i begge disipliner.

– Seilerne fra NTG (og alle andre som ønsker) er hjertelig velkommen til treningshelger utover høsten, og jeg håper vi ser mer til disse i tiden som kommer, heter det fra KNS Match ved Karl Kjørstad.

Disse var med:

Jentene:

Ragna Melby Eide, 29er

Kristin Nyland, 29er

Helene Næss, 29er

Maria Aadland Mollestad, RS:X

Ina Berentsen Kullmann, Laser Radial

Guttene:

Brage Wiik-Hansen, Laser

Nicholas Small, Laser

Alexander Hvam, Laser

Thomas Kolstad, Laser

Halvard Holden Feragen, RS:X