Over Atlanterhavet i minst mulig båt

Over Atlanter`n i knappe 4 fot...

Over Atlanter`n i knappe 4 fot...

Britiske Tom McNally er klar for rekordforsøk: Over Atlanterhavet i hans BIG C. Big? Rett under fire fot er fartøyet... Og: planen er begge veier!

Tom seiler for organisasjonen Sail 4 Cancer og snart skal han starte sitt 10 måneders eventyr i båten BIG C. Om han greier det han har planlagt blir han den som har seilt over Atlanterhavet i minst farkost.

Planen er å starte i spanske Cadiz med en oppstartsetappe til Gomera, en av kanariøyene. Deretter skal turen gå direkte til San Juan i Puerto Rico.

Det er neppe snakk om særlig vannlinjefart, for tidsskjema for den første etappen er 25 dager – og over «dammen» er planen å bruke 80 dager.

Men: Om Tom McNally greier å seile, eller drive, til Puerto Rico er planen å seile hjem igjen. Alle skal hjem en gang og fly er tydligvis ikke tema. Fra Karibia vil han seile langs østkysten av USA, over Atlanterhavet og til hjemmehavnen Liverpool.

Han har faktisk gjort det før. I 1992 seilte han VERAHUGH til Puerto Rico i løpet av 113 døgn. VERAHUGH var tydeligvis litt for stor med sine drøye fem fot.