Veivalget uke 43|2009

Regattaer skal være en kilde til inntekt

Regattaer skal være en kilde til inntekt

Det er legitimt for en seilforening å tjene penger på en regatta – uansett. Det mener 57% av SEILmagasinet.nos lesere.

Regatta-arrangementer skal gå med overskudd, og ingen seilforening i dette landet behøver å skamme seg over at de tjener penger på at seilerne har det gøy ute på banen. Den innsatsen tillitsvalgte i alle mulige funksjoner gjør under slike arrangementer, skal gi foreningen en gevinst.

KUN STARTKONTINGENT SOM INNTEKT. 57% av SEILmagasinet.nos lesere mener at et regatta-arrangement skal gå med overskudd selv om inntekten kun er basert på en startkontingenten. Snudd rundt, mener seilerne dermed at det er OK at startkontingenten er så høy at det faktisk skjer at foreningen sitter igjen med en slant penger etter at alle seilerne har fått sine premier og reist hver til sitt.

OVERSKUDD KUN DERSOM DET ER EN SPONSOR. Legger man til de 28% som mener at foreningen skal gå med overskudd kun dersom arrangementet har en sponsor, så mener hele 85% av seilerne at en regatta primært bør gi arrangøren en inntekt.

BØR GÅ I NULL, MENER MINDRETALLET. 15% mener at en regatta bør være et 0-prosjekt. Seilerne skal betale det det koster, men ikke noe mer, mener de.

Man kan også se undersøkelsen slik at 15% mener at et arrangement skal gå i null, mens ytterligere 28% mener at det skal gå i null dersom det kun er startkontingenten som er inntektskilden. Dette tilsammen gir 43% av «stemmene».

57-43. Kort oppsummert betyr det at 57% av seilerne mener at et arrangement skal gå med overskudd uansett om det startkoningenter eller sponsorer som gir overskuddet. 43% mener at regattaer ikke er noe foreningene skal sko seg på. De skal gå i null når seilere og arrangører har gjort sitt – og det kun er resultatlisten som blir igjen som det synlige beviset på at regattaen ble arrangert.

208 seilere sa sin mening i denne saken.