33. America`s Cup

Image converted using ifftoany

Ras al-Khaimah ute av America`s Cup

Opplegget rundt America`s Cup fortsetter å forvirre. I dag bestemte retten i New York at Ras al-Khaimah allikevel ikke får arrangere regattaen.

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding fra Alinghi kommer det frem i dag at høyesterett i New York har  avgjort at den 33. America`s Cup, planlagt i februar 2010, må finne sted på den sørlige halvkule – eller i Valencia, Spania – som den eneste unntaket til denne regelen.

I august i år ble det kjent at America`s Cup skulle arrangeres i De forente arbiske emirater: Ras al-Khaimah. Men nå ser det ut til at det ikke blir slik. Ras al-Khaimah ligger nord for ekvator og om rettens kjennelse holder, må Alinghi velge et nytt sted på den sørlige halvkule, eller dra tilbake til Valenica i Spania...

I pressemeldingen uttaler Alinghis advokat:

– Dette er et skuffende resultat i og med at vi var sikre på at vedtaket fra mai 2008 ville stå og la forsvareren velge Valencia eller et annet sted, sier Lucien Masmejan, Société Nautique de Genève (SNG) advokat.

– Ras Al Khaimah har lagt enormt tid og krefter inn i det 33. America`s Cup-prosjektet. Vi takker dem og synes synd på dette uventet resultatet  fra retten i New York.

– Men vi er fornøyd med at dommeren bekreftet at arrangemnetet vil bli utført under SNGs regler, som det ble bestemt i en tidligere rettskjennelse, sier Lucien Masmejan.