VM Melges 24 2009

5. plass etter dag én

5. plass etter dag én

FULL MEDAL JACKET åpnet godt i VM.

Publisert Sist oppdatert

Eivind Mellebys Starbåt-makker, Petter Mørland Pedersen, har skrevet følgende rapport fra Melges-mesterskapets første dag:

Lette forhold preget første dag under VM i Melges 24. Den norske båten, Full Medal Jacket, mestret forholdene og ligger på en overbevisende 5. plass sammenlagt.

Team Full Medal Jacket, som består av Eivind Melleby, Petrus Eide, Lars Horn Johannessen og Espen Stokkeland, seilte sikkert og overbevisende da de i dag seilte inn til en 8. og 4. plass.

På telefon fra USA kan mannskapet melde om veldig krevende og skiftende forhold, men at de klarte å holde trykket og konsentrasjonen oppe hele veien. Det gav resultater. Mange av forhåndsfavorittene slet i de lette forholdene. Rormann, Eivind Melleby forteller at de slet litt med å komme ut fra startblokka, men ved god taktisk seiling samt superspeed i båten klatret dem sakte men sikkert i hvert race.

– Gutta er skikkelig i støtet og gjør min jobb veldig enkel, super gjeng jeg seiler sammen med, sier en lettet Eivind.

– Jeg var litt spent på hvordan det ville gå etter en stund borte fra Melges, men det viser seg at VOR- og spesielt Starseilingen gjør at jeg holder koken også i andre klasser.

Full Medal Jacket seiler med helt ny båt, og trimmer Lars Horn Johannessen har bare godt å si om hans nye baby:

– Med den farten vi har fått i båten etter kun to dager med tuning, blir det spennende å se hva vi kan få til utover uka. Nå gjelder det bare å få orden på startene. Samtidig er det viktig å ikke ta helt av etter en god start. Mye kan skje, men vi har definitivt fått det til når det gjelder båtfart, taktikk og teknikk hvilket er veldig tilfredsstillende. Gleder meg til fortsettelsen.

Dette er første regatta det nyetablerte laget seiler sammen. Målet er først og fremst å kunne hevde seg i klassen, hvor topp 10 er godkjent. Klarer laget å komme blant de fem beste er det veldig bra, i et felt spekket med kjente seilerprofiler.

Selv om mange av forhåndsfavorittene har både en og to dårlige seilaser i dag er det langt igjen og mye vil skje de neste dagene. Leder gjør West Marine Rigging, med favoritt Blue Moon hakk i hel. Vinden vil holde seg rundt 8-12 knop, før det piper på mot helgen.

Du kan følge VM i Melges 24 her.