Veien mot London-OL

Fortsatt stjerner i blikket

Fortsatt stjerner i blikket

Mens Starbåt-skipper Eivind Melleby seiler godt i USA er Petter Mørland Pedersen hjemme. SEILmagasinet har snakket med ham om fremtiden.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg har slitt litt med en kneskade. Jeg ble operert i juni for brusk i kneet og det har tatt litt tid å komme seg gjennom, sier Petter Mørland Pedersen til SEILmagasinet.

– På grunn av kneet fikk vi ikke seilt VM, EM eller det nordamerikanske mesterskapet. Det er litt kjipt, spesielt VM. Legen sa kanskje, men det gikk jo ikke i det hele tatt – kneet var for dårlig, fortsetter han.

– Men heldigvis fikk Eivind med seg Petrus Eide i det nordamerikanske mesterskapet. Det var jo bra, legger han til.

BRA SOMMER. Selv om Mørland Pedersen har operert kneet, betyr ikke det at han har sittet i sofaen i sommer. To NM-titler er det blitt: NM i Match og NM i X-35. Det gav ham plass under Mesternes Mesterskap som gikk i oktober.

– Det har vært en bra sommer. Matchseiling er veldig bra for å få opp hjerneaktiviteten. Det er helt bevisst trening med tanke på Starbåten. Selvfølgelig skal det også være gøy, men det gjelder også å trene hodet slik at jeg kan hjelpe Eivind med valgene om bord i Starbåten. Spesielt i tette situasjoner er match-erfaring god å ha med seg, fortsetter han.

– I tillegg gir det god selvtillit. Det er bra å vise at jeg ikke er avhengig av Eivind og at vi kan gjøre det bra hver for oss på forskjellige arenaer.

– Det blir det samme som Eivind gjør nå i Melges 24.

– Det er skikkelig kult at de gjør det så bra under VM. Det er et bra lag og at de gjør det bra er noe vi begge tjener på.

– Derfor blir det ekstra spennende å seile sammen igjen, mener han.

MM. Under Mesternes Mester seilte Petter Mørland Pedersen godt, men det holdt ikke helt inn og laget endte på en 5. plass.

– Vi var litt nede etter den 5. plassen, ja. Vi hadde et håp om pallen, men slik er det i seiling. Men neste år er jeg tilbake – må bare vinne et NM først, sier han og ler.

RIO DE JANEIRO. I januar er det VM i Starbåt i Rio de Janeiro. Hvor planen var at Eivind og Petter skulle trene i november.

– Det var planen, men det ble for vanskelig med logistikken. Vi turte ikke å ta sjansen på at båten skulle henge i tollen en måned. Derfor blir det to uker trening Miami i november.

– Men vi har sendt en kontainer til Rio nå. I tillegg til båten har vi også fått låne en coach-RIB av KNS som er på vei. Dermed blir det en treningsøkt i Rio i desember. Vi har også fått Thomas Guttormsen som trener i alle fall til og med VM, sier han.

FINANSENE. Det koster penger å drive en full tid satsning mot OL.

– Jeg gikk på skolen i fjor, men det har jeg sluttet med. Det gikk ikke å kombinere rett og slett.

– Vi har midler så vi klarer oss i år, men etter det blir det litt mer uoversiktelig. Vi er avhengig av å få på plass noen sponsorer – men det jobbes med, forsikrer Mørland Pedersen.

RANKINGEN. PÅ ISAF-rankingen ligger nå Eivind og Petter på en 29. plass, men på toppen av listen finner man også Petter Mørland Pedersen.

– Ja, jeg står sammen med Favio Marazzi på toppen av listen, sier han og ler.

– Men planen er å komme betydelig høyere opp sammen med Eivind, legger han til.

De andre planene er ikke helt satt, men noen av de er satt for sesongen 2010:

– Det blir VM i januar, Bacardi Cup og Western Hemisphere-mesterskapet på Bahamas, så får vi se hva annet vi skal fylle kalenderen med. Vi ender opp med to båter stående på «feil» side av dammen, en i Brasil og en i USA, så det er noen logistikk-utfordringer.

VOR. Eivind Melleby seilte Volvo Ocean Race med ERICSSON 3. Nå jobbes det iherdig med å få til en norsk båt. Det har også Petter tanker om:

– Det hadde jo vært supert det, men det går ikke i forhold til OL. OL er viktigst – og dessuten er det vel deilig å kunne legge seg i en tørr seng på kvelden, er det ikke? avslutter Starbåtseiler Petter Mørland Pedersen.