Melges 24 VM 2009

FULL MEDAL JACKET på 2. plass

FULL MEDAL JACKET på 2. plass

Med kun én gjennomført seilas i dag ligger nå FULL MEDAL JACKET på en andreplass i VM. – Vi får se om vi henger med hele veien inn, sier Eivind Melleby til SEILmagasinet.

Publisert Sist oppdatert

– I dag har det vært litt vanskelige forhold. VM foregår i en slags fjordarm hvor det er en del strøm, og den flyter litt hit og dit, men vi takler det greit, sier Eivind Melleby til SEILmagasinet i kveld.

– Vi bommet litt på strømmen, oversto litt, burde vært først på første merke, men rundet som nummer ti, fortsetter Melleby.

Under dagens eneste seilas ble FULL MEDAL JACKET nummer seks. Dette gir de 28 poeng, seks poeng bak lederbåten.

At det var vanskelig forhold i dag bekrefter også Petrus Eide:

– Det har vært utfordrende. Selv om det har vært lite vind, er dette en slik dag hvor man er helt «ferdig» når man kommer i mål, sier Eide som helt tydelig er fornøyd med både lag, båt og mesterskap så langt.

FERSKE. Eivind Melleby, Petrus Eide, Espen Stokkeland og Lars Horn Johannessen er «ferske» i en Melges 24. Det vil si sammen som ett lag.

Hvordan har det fungert å hoppe om bord i en helt ny båt?

– Båten er bra den. Melges 24 er en enkel båt, så det er ikke så vanskelig å ta i bruk en ny båt, fortsetter Eivind.

– Men jeg begynte å regne på hvor lenge det er siden jeg har seilt en Melges-regatta – sist gang var Key West i 2007 – så dette er ekstra moro, sier Melleby.

– Det er mange bra seilere her. De ti beste er de ti beste for å si det slik. Vi får se om vi henger med hele veien inn.

Til alle Melges-seilere som følger VM fra Norge har Melleby følgende å si:

– Det er litt sløvt at ikke flere norske båter er med. Det hadde vært bra for både oss og de andre hjemme, avslutter Eivind Melleby som kan legge hodet på puta i kveld med visshet om at han ligger på 2. plass i et verdensmesterskap i Melges 24.

VM i Melges 24 fortsetter i morgen. 7 av 12 planlagte seilaser er seilt.

Resultater finner du her.