Søk i arkivet

Første medalje i samlingen til FULL MEDAL JACKETMesterlig bronsemedalje

Den norske Melges 24en FULL MEDAL JACKET med Eivind Melleby, Espen Stokkeland, Lars Horn Johannessen og Petrus Eide endte til slutt på bronseplass i Melges 24-VM. En hårsbredd fra sølvet.

Det er aller første gang et norsk lag entrer seierspallen i et Melges-VM, og med et svært kompetitivt VM-felt er det ingen tvil om at den norske bronsen er en meget sterk, internasjonal prestasjon.

OPPSIKTSVEKKENDE. Det oppsiktsvekkende at de norske seilerne satte verdenseliten – minus to – til veggs, ikke minst sett i lys av at det var et helt nytt, sammensatt lag som stilte til VM-start. At rormannen Eivind Melleby heller ikke har seilt aktivt i Melges 24 siden 2007, gjør det ikke mindre sensasjonelt.

Imponerende er også måten det norske laget kom tilbake på etter at de fikk seg en skikkelig nesestyver i seilasene på mesterskapets nest siste dag med plasseringer «bak i limet». De avsluttet med 3. og 2. plass og havnet á poeng med den italienske sølvvinneren JOEFLY med Gabrio Zandona i skipperrollen. En førsteplass mer i italienerenes favør skilte det norske laget fra bronse.

SUVEREN. Suveren mester ble amerikaneren Chris Larson som seilte på sin egen hjemmebane og hadde hele mesterskapet i sin hule hånd gjennom hele mesterskapet uten å vise et eneste svakhetstegn. Lagets jevnhet var enorm, og de ble mestere uten å vinne en eneste seilas. Da siste seilas startet, kunne de reise hjem og feire. Mesterskapet var allerede i boks.

LANG, NORSK TRADISJON. Helt siden Melges 24-klassen så dagens lys på 1990-tallet har Norge hatt en relativt sett stor, nasjonal flåte, og gjennom nærmere 15 år har norske seilere kunnet bygge opp kunnskap og erfaring i klassen. I Europa har også TEAM STORM CAPTIAL med Peder Jahre i spissen hevdet seg meget god de senere årene, så kanskje kan den lange, norske Melges 24-tradisjonen ha vært med på å underbygge den medaljen FULL MEDAL JACKET nå har med hjem til Norge?

Eivind Mellebys neste oppgave nå blir VM i Starbåt i Rio de Janeiro sammen med Petter Mørland Pedersen.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Morten Jensen.

Gå til toppen