Watski Skagerrak TwoStar 2010

Påmeldingen åpner onsdag 4. november kl 1300

Påmeldingen åpner onsdag 4. november kl 1300

Onsdag denne uken åpner påmeldingen til Watski Skagerrak TwoStar. Tradisjonen tro er det bare å sette seg klar foran PCen.

Publisert Sist oppdatert

I alle år har det vært rift om plassene i Watski Skagerrak TwoStar, og det er grunn til å tro at det blir slik også denne gangen. 150 norske plasser skal fordeles, men utenlandskvoten i første omgang er på romslige 50 plasser.

KOSTER MER Å STÅ PÅ VENTELISTE. Det er nærmest blitt kotyme at de som melder seg på tidlig i regattaer, drar fordeler av det, og nytt av året i Watski Skagerrak TwoStar er at de 150 første norske seilerne som melder seg på, får en rimeligere startkontingent – kr 2000 mot kr 2400.

Neste års utgave av Watski Skagerrak TwoStar starter 16. juni – hvilket «som vanlig» er onsdagen etter Færderseilasen. Etappene blir også de samme som i år: Hankø–Arendal, Arendal–Marstrand og Marstrand–Hankø.

Nytt av året er at pitstop-tiden i utgangspunktet er økt fra 3 til 4 timer, men erfaringene har vist arrangørene i Fredrikstad Seilforening at det er hensiktsmessig å ha rom for justering av tidene underveis. Seilingsbestemmelsene vil derfor ha en pasus om dette når de foreligger.

AVANSERT TRACKING. Den store nyheten for neste år er at arrangøren vil benytte det danske TracTrac-systemet til tracking av regattaen. Dette er et av markedets mest proffesjonelle trackingsystemer, og det er basert på at alle deltagerne for utdelt en tracking-enhet før start. Dette fordrer at det er et krav at alle deltagerne har to 12 volts uttak om bord – enten permanent eller i form av en splitter – slik at trackingenehtene kan lades opp under veis.

Det arbeides også med muligheten for at de båtene som har AIS-sender installert om bord, kan benytte disse. Før det eventuelt bestemmes, gjenstår det en del testing av dette.

KATEGORI 3 MED TILLEGG. Regattaen seiles etter kategori 3 med i hovedsak de samme tilleggene som ble anvendt i regattaen i år. Det betyr blant annet at krav til sikkerhetskurs for begge om bord står fast.

Påmeldingen skjer på Watski Skagerrak TwoStars påmeldingsside her på seilmagasinet.no.

4. november kl 1300 braker det løs. Litt over ett døgn tok det i fjor innen de første 150 påmeldingene var registrert.