2.4 mR-VM til Ålesund

Fikk VM-arrangement på andre forsøk

Fikk VM-arrangement på andre forsøk

Ålesunds Seilforening søkte om VM i 2010. Nederland trakk det lengste strået – men i 2011 derimot.

Publisert Sist oppdatert

(Pressemelding fra Ålesunds Seilforening):  Styret i den internasjonale klasseklubben for 2.4mR besluttet på sitt årsmøte i Florida den 31. oktober å tildele Ålesund og Ålesunds Seilforening VM for båttypen 2.4mR i 2011, heter det i en pressemelding SEIlmagasinet har mottatt.

Mesterskapet er planlagt å gå i perioden 20-30. juli 2011.

Både Norges Seilforbund og Ålesunds Kommune har gitt sin tilslutninig til seilforeningens søknad, som nå resulterer i det første Verdensmesterskap - uansett idrettsgren - i Ålesund.

2.4mR er en båttype som seiles av en person. Den er relativt liten i størrelse, men likevel en fullblods regattamaskin som stiller store krav til ferdigheter hos seileren. Internasjonalt finnes det 1000 - 1500 båter, i Norge omlag 50 stykker. Klassen seiles aktivt i 17 land. I Ålesund er det pr. dags dato en flåte på 14 båter, noe seilforeningen forventer vil øke ytterligere i tiden frem mot VM. Det er forventet 80 - 90 deltakende båter til VM.

Base for arrangementet er planlagt i området rundt Brunholmen og Indre havn i sentrum, mens selve seilasene vil foregå på Valderhaugfjorden. Ålesund Havnevesen er positive til arrangementet og vil bidra med å legge forholdene til rette.

Ålesunds Seilforening er vel kjent som arrangør av store mesterskap, både av nasjonale og internasjonale format. Avviklingen av selve seilasene vil ikke by på store utfordringer for den rutinerte arrangøren, mens logistikk rundt havneforhold og fasiliteter på land vil være det store fokuset for foreningen frem mot mesterskapet.