Stakk til havs 26. oktober

Seiler jorden rundt non stop i MiniTransat

Seiler jorden rundt non stop i MiniTransat

Med proviant for 10 måneder har en italiener nylig lagt ut på nonstop-jordomseiling i en MiniTransat.

Publisert Sist oppdatert

Italieneren Alessandro Di Benedetto er ikke en helt vanlig seiler. I 2002 seilte han over Atlanterhavet i en 20 fots strand-katamaran. Ruten gikk fra Kanariøyene til Guadelope i Vestindia – en distanse på 2700 n mil.

DOBLET DISTANSEN. I 2006 valgte han en aning større og overbygget båt, fortsatt på ca. 20 fot, som han seilte nonstop og uten assistanse fra Yokohama i Japan til San Fransisco. Det er endistanse på ca. 4500 n mil.

MEGAYACHT. Og nå har han valgt en – i Alessandro Di Benedettos øyne – en «megayacht» på 22 fot – en ombygd MiniTransat-båt på 22 fot fra 1997. Med den skal han seile jorden rundt, syd om de sørlige Kapp’ene. Og det skal han gjøre uten å gå i land og uten å motta assistanse fra noen.

26. oktober la han ut fra Les Sables d’Olonne i Frankrike. Da var båten lesset med proviant og utstyr for 10 måneders seilas, men han håper på å fullføre turen på mindre enn seks måneder.

OMBYGD. MiniTransaten er modifisert for å kunne tåle den tunge bunkringen, og den er bygd om for å få en stabilitet som gjør den selvrettende. For Alessandr Di Benedetto er fullt inneforstått med at han kommer til å bli slått rundt flere ganger i løpet av turen.

Du kan følge ham på hjemmesiden hans.