Watski Skagerrak TwoStar 2010

100 båter påmeldt etter drøye to timer

100 båter påmeldt etter drøye to timer

Nøyaktig 2 timer og 3 minutter tok det fra påmeldingen til Watski Skagerrak TwoStar åpnet til båt nummer 100 var vel inne på deltagerlisten. Det er tre kvarter raskere enn i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Den aller første til å melde seg på var Kristin Songe-Møller fra Sandefjord. Kun sekunder over kl 1300 dukket hun opp øverst på deltagerlisten. Inn i rask rekkefølge deretter fulgte Bjørn Strand Jacobsen, Bundefjorden, Pål Kragerud KNS, Per Christian Kjølberg, Sarpsborg og Otto K. Blix Hulbak fra Asker.

Hvert minutt strømmet det så inn nye deltagere:

  • Etter 5 minutter var 28 påmeldt
  • Etter 10 minutter var 48 påmeldt
  • Etter 15 minutter var 61 påmeldt
  • Etter 20 minutter var 68 påmeldt
  • Etter 25 minutter var 74 påmeldt
  • Etter 30 minutter var 78 påmeldt
  • Etter 45 minutter var 88 påmeldt
  • Etter 1 time var 93 påmeldt

TO TIMER OG 3 MINUTTER. Påmeldt nummer 100 dukket så opp på deltagerlisten etter 2 timer og 3 minutter. Det betyr at 100 båter var påmeldt snaue tre kvarter raskere enn tilsvarende antall i fjor. Da tok det 2 timer og 45 minutter før nummer 100 var inne.

Det er alltid mest trykk i starten når det gjelder påmeldingen til Watski Skagerrak TwoStar, og etter noen timer så rorer det seg betydelig. I fjor tok det til slutt 8 døgn og 8 timer før regattaen var fulltegnet.

Størst trykk var det under påmeldingen i november 2007; da var regattaen fulltegnet etter kun 4 timer og 1 minutt!

FEM UTENLANDSKE. Blant de 100 påmeldte er det 4 svenske båter og 1 dansk. Verdt å merke seg er at et av de svenske lagene består av Anders Dahlsjö og Martin Strömberg – begge deltagere på ERCSSON RACING TEAM i siste Volvo Ocean Race. De skal seile en Dominant 105 – en forholdsvis ukjent svensk konstruksjon fra 1979. Konstruktører er Gösta & Gunnar Edwardsson.

De 3 øvrige svenske lagene debuterer alle i Watski Skagerrak TwoStar, mens danske Jens Thuesen deltar for 5. gang med sin Dragonfly 1200.

Fem fem utenlandske båter inne blant de 100 betyr det at det er 55 plasser igjen til norske seilere før det innføres venteliste.

FIRE KVINNELIGE SKIPPERE. Blant de norske deltagerne er det en god blanding av Watski Skagerrak TwoStar-erfarne seilere og nye som vil forsøke seg for første gang. Ved siden av Kristin Songe-Møller er det tre andre kvinnelige seilere som er oppført i første kolonne (skippere?): Hanne Modahl Bertnes, Frognerkilen, Sidsel Bryde, Asker og Siri Kamfjord, Tønsberg. Sistnevnte er deltager på NORSTEAM-laget og representerte NORSTEAM under Mesternes Mester tidligere i høst.

Alle de påmeldte finner du på deltagerlisten.