Lar seg ikke stoppe

Tøffe jenter i regn og høstmørke

Tøffe jenter i regn og høstmørke

Marthe Enger Eide og Tiril Bue lar seg ikke stoppe av regn og høstmørke. De trener fire ganger i uken.

Publisert Sist oppdatert

De har internasjonal toppseiling i blikket, og når man har et slikt fokus, lar de seg ikke stoppe så lett. For mens andre i går satt inne og så hutrende ut på blygrått høstvær og hørte regnet slå mot ruten, dro de to Laser Radial-jentene Marthe Enger Eide fra Bærum og Tiril Bue fra Asker ut på treningstur fra Blakstadtangen i Asker.

FIN TRENINGSØKT. – Vi hadde en fin økt i går. Det blåste fint, men det ble litt tidlig mørkt, forteller Marthe Enger Eide til SEILmagasinet.

– Vi trente mye på fart på bidevind, mens vi fokuserte på feeling og balanse med vinden. Vi jobbet med kroppsbevegelser for å komme best mulig over bølgene og få fart på lensen, sier hun.

FIRE GANGER I UKEN. Marthe forteller at de nå trener fire ganger i uken, og om det er hustrig nå, så har de noe spennende og atskillig varmere å se frem til: Regattaen Rolex Miami OCR, som starter 25. januar 2010.

Deretter er terminlisten tettpakket utover sesongen 2010 – og i enden av langtidsplanen for de to jentene står OL i London 2012.