Volvo Ocean Race 2011–2012

For EDITORIAL USE only, please credit: Gustav Morin/Ericsson 3/Volvo Ocean RaceSkipper Magnus Olsson onboard Ericsson 3, on leg 5 of the Volvo Ocean Race, from Qingdao to Rio de JaneiroThe Volvo Ocean Race 2008-09 will be the 10th running of this ...

Seilerkjendis vil hjelpe norsk VOR-båt

En av verdens mest erfarne regattaseilere er klar for å hjelpe norsk Volvo Ocean Race-båt.

Publisert Sist oppdatert

Han har seilt Volvo Ocean Race/Whitbread seks ganger. Nå vil svenske Magnus Olsson gjerne hjelpe et norsk team dersom dette blir en realitet.

– Jeg vil svært gjerne hjelpe nordmennene. Det hadde vært kul. Nå håper jeg selvsagt også på å få til en svensk lag, men tiden er i ferd med å renne ut. I en måned til er jeg også er engasjert av Ericsson Racing Team med å selge båt og utstyr fra forrige regatta. Ericsson blir dessverre ikke med neste gang, og derfor skal alt selges. Nå gjenstår bare salget av Ericsson 4, forteller Magnus Olsson til SEILmagasinet.no.

HEMMELIG PRIS. – Interessen for båten har vært stor, og dersom noen nordmenn skal sikre seg denne fantastiske båten så må de være raske?

– Til hvilken pris?

– Den kjenner jeg dessverre ikke. Og om jeg visste den, så hadde jeg nok ikke hatt lov til å fortelle deg den, ler Magnus «Mange» Olsson.

– Siden det bare er tre år mellom hver ny Volvo Ocean Race er det knapp tid for å stable et nytt team på beina. Dette merker vi i Sverige nå. Jeg kommer etter nyttår til å øke fokuset for å få nordiske båter på plass til neste start. Og det er mange gode, unge talenter som jeg gjerne vil bruke tid på å hjelpe fremover. Dette brenner jeg virkelig for.

– Hva med en norsk båt?

– Det hadde vært fantastisk morsomt, og dere har jo pengene som skal til for å realisere planene, mener Olsson.

POSITIVT FOR NORGE.  – En norsk båt ville vært et stort positivt løft for norsk seilsport. Jeg håper det lykkes. Og trenger de hjelp så er jeg mer enn klar. Volvo Ocean Race er jo verdens morsomste regatta, sier Olsson, som har tre VM-gull sammen med Pelle Petterson, har deltatt i seks jorda-rundt-regattaer som seiler og én som teknisk direktør. Han har deltatt to ganger i Americas Cup, og Olsson var skipper på den nordiske Ericssonbåten i siste Volvo Ocean Race.

-Det var en fornøyelse å få være skipper for de norske seilerne. Det ga mersmak, sier 61-åringen.

HÅPER PÅ NYHETER. Norges Seilforbund jobber fortsatt for fullt for å få et norsk team realisert.

– Det er først og fremst folk fra et meglerhus som er i sving for oss. Jeg deltar i møter bare der det er bruk for min sportslige kompetanse, forteller generalsekretær Espen Guttormsen til SEILmagasinet.

-Vi har ikke signert noen sponsoravtale ennå, men håper at vi kan bringe gode nyheter om ikke så lenge, avslutter Espen Guttormsen.