ORCi EM 2011

EM i ORCi til Norge

EM i ORCi til Norge

Norge, ved NORC og KNS har fått europamesterskapet i ORCi i 2011.

Publisert Sist oppdatert

Under ORC-møtet i Busan i Korea fikk KNS sin EM-søknad innvilget i helgen. Det betyr at Norge blir stedet for europeiske ORCi-seilere i 2011. Nyheten er så fersk at KNS selv ikke var klar over at søknaden har gått gjennom.

– Det er riktig at vi har søkt, men at vi har fått arrangementet visste jeg ikke. Men det er selvfølgelig hyggelig, sier formann i KNS, Tor Møinichen, til SEILmagasinet.

– Vi har søkt etter samme formatet som vi arrangerte VM i IMS i 2007, fortsetter han.

EN UKE. – Det betyr et arrangement som går over én uke, med baneseilaser og én kort og én lang havseilas. Vi skal selvfølgeig i dialog med ORC og NORC om hva de krever, men mest sannsynlig er det slik formatet blir.

Møinichen forteller videre at mest sannsynlig vil EM bli en forlengelse av Hankø Race Week.

– Det er mest naturlig for oss, da har vi allerede mannskapet på plass.

IKKE REGATTASJEF. Tor Møinichen var regattasjef under VM i 2007, en rolle han ikke vil ha i 2011.

– Jeg er blitt formann i foreningen siden det, så det blir nok ikke meg. Men at jeg blir involvert er nok sikkert, avslutter Møinichen.

NORC. – Vi håper dette blir like vellykket som VM i 2007. Det virker som interessen for vår ranking er stadig økende og tilbakemeldingene vi får fra årets seilere er at de liker formatet, sier leder i NORC, Thomas Nilsson til SEILmagasinet.

– Det at vi klarer å samle de beste storbåtseilerne i Norge er veldig bra. Nivået på arrangementene er høyere enn noen gang og at vi deremd er tildelt et internasjonalt mesterskap er veldig, veldig positivt. Da blir nivået ennå høyere, avslutter Nilsson.