Veien mot London-OL

Skipper/Crew : Peer MobergSail Number : NOR 1Hometown : Oslo, Oslo, NORCountry : NORFleet : Finn

Til New Zealand og korte bukser

Peer Moberg gjør det fornuftige: reiser til New Zealand for seiling og kortbukser.

Publisert Sist oppdatert

Peer Moberg satser videre i Finnjolle og i slutten av november reiser han for å trene på New Zealand.

– Jeg skal trene sammen med Dan Slater. Han er i samme situasjon som meg – lite ressurser og eneste Finnjolleseiler i området, så det blir bra, sier Peer Moberg til SEILmagasinet.

SEILUTVIKLING. – I tillegg er en av Dans beste venner seilmaker hos North Sails med spesiell kompetanse på Finnjolleseil, så vi skal utvikle seil for 2010-sesongen sammen. Dan og jeg er ganske like både med tanke på alder og vekt, så vi kommer til å utfylle hverandre bra.

Peer forteller at masten ble sendt med fly i dag og han reiser selv 25. november.

– Jeg er nødt til å ha med meg min egen mast. Masten i Finnjolle er spesiallagd til hver enkelt seiler, men båt får jeg låne der nede, fortsetter han.

– Jeg gleder meg stor til denne turen. Det er stor seilinteresse på New Zealand og de er svært gode på seil, båt og utstyr.

– Og så ser jeg frem til noen uker i kortbukse, legger han til og ler.

VIDERE. Peer Moberg har lagt planer for finnjolleseilingen. Etter oppholdet på New Zealand er det USA som er neste:

– I går gikk hengeren med båt fra Gøteborg til Miami. Jeg reiser til Miami i midten av januar og trener noen dager, deretter blir det regatta i Miami, så er det en regatta i Fort Lauderdale i begynnelsen av februar.

Han forteller også at han har bestilt en ny båt for sesongen.

– Med støtte fra KNS og Olympiatoppen får jeg en ny båt i april 2010. Den blir spesialbygd etter min teknikk og vekt, avslutter Peer Moberg.