Søk i arkivet

Årsoppsummering fra Zoom8-klubbenÅret da Zoom8-klassen viste seg frem

2009 var året da den relativt sett nye klassen Zoom8 viste seg frem. Det mener Zoom8-klubben selv. Her er deres årsoppsummering.

Lagleder Nina Mordt Kolstad har sent SEILmagasinet denne rapporten:

Fantastiske resultater i Zoom 8-klassen i 2009

I år har Zoom8-klassen fått vist seg skikkelig frem. Vi har fått en europamester, en verdensmester, sølv og bronse i lagnordisk og gode plassering internasjonalt for øvrig.

Juniornordisk i Arendal: Her fikk jentene sølv og gutta tok bronse.

EM på Gardasjøen: Harald Fæste tok EM-gull i gutteklassen.

VM i Träslövsläge, Sverige: Mathias Kvitrud-Haugstad tok VM-gullet i gutteklassen, og i jenteklassen tok Helene Mjelde Gjerde bronseplass.

Vi gratulerer med fremragende resultater og gratulasjoner går også til samtidlige Zoom8-seilere i Norge for godt gjennomført år.

La oss se litt på de to siste årene for Zoom8:

2008 var et fantastisk rekrutteringsår for Zoom8-klassen. Vi hadde 95 registrerte medlemmer og enorm stor deltagelse på de store arrangementene juniornordisk, EM og VM. Resultatene ble også gode, om ikke helt som mange hadde ønsket seg.

I 2009 ble det noe frafall, som skyldes naturlig avgang grunnet alder og at noen nå var klare for en større båtklasse. Likevel har medlemstallet holdt seg på ca. 70 seilere og flere har kommet til i løpet av sommeren/høsten i år.

KOMMET FOR Å BLI. Båten som er kommet for å bli i norsk seilmiljø.

Det er ingen tvil om at Zoom8-klassen er kommet for å bli. Vi ser en økning i satsingen hos flere seilforeninger og flere får øynene opp for at dette er en god overgangsbåt fra Optimist før E-jolle og Laser – og det er gledelig. Båten er representert i stort sett alle deler av Norge. Vestlandet og Østlandet har den største gruppen, og vi ser også med glede at Sørlandet kommer etter. Vi mangler nok noen representanter fra Nord-Norge.

Årsaken til at Zoom8-båten fortsatt har suksess, er nok at for de som velger å gå over tidlig av anatomiske årsaker, vil de oppleve å komme over i en jolle som planer langt bedre enn Optimistjollen. Dette er med på å forsterke seilgleden for de aller fleste.

De som ikke føler de er store nok til å ta steget over i E-jollen som 13–14 åringer, er Zoom 8 en jolletype som byr på nye utfordringer.

Det viser seg også at i Zoom8 er det flere jevnaldrende som møtes, og dette har bidratt til et enormt godt sosialt miljø. Jeg har ikke sett maken til sosial gjeng og flotte ungdommer på de tre internasjonale arrangementene som jeg har vært lagleder for i år. De skal ha skryt for sin evne til å inkludere nye seilere og hjelper hverandre. Det har vært en fryd å jobbe med Zoom8-seilerne.

Ønsker du å prøve båten og din forening ikke har Zoom8 tilgjengelig som du kan prøve, så ta kontakt med klasseklubben så hjelper vi deg til å finne frem til noen du kan prøve hos.

Vi ser frem til mange flotte år fremover med masse seilglede og gode resultater videre for Zoom8.

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen