Norgescupene 2010 i boks

Syv store norgescuper i jubileumssesong

Syv store norgescuper i jubileumssesong

Jolle-norgescupene for 2010 er fastlagt. Det hele starter 17. april i Brevik.

16. november satt klasseklubbene for Optimist, Europajolle, 29er, brettseilerne, Zoom8 og Laser sammen og fordelte NC-arrangementene for 2010, og denne gangen fikk alle seilforeningene som hadde søkt om å få være arrangører et ja.

SYV NORGESCUPER. – Alle fikk tildelt arrangement fordi klasseklubbene anser at det vil kunne bli gode, sportslige arrangementer, sier Alf Magne Andersen på vegne av klasseklubb-fellesskapet.

Og det betyr at det blir syv norgescuper i alt i 2010, men tilsammen har hver av klassene fire regattaer. Det betyr at ikke alle de nevnte klasseklubbene er tilstede ved alle arrangementene.

FØRST I BREVIK. Det hele starter allerede 17. og 18. april i Brevik for klassene Laser og brett. Arrangementet vil bli avholdt med utgangspunkt i Hydrostranda rett vest for Langesund, og banene vil ligge på Rognsfjorden og på Såsteinflaket.

Weeenden etter, 24. til 25. april, er Lillesand Seilforening vertsskap for Europajolle- og Optimist-seilerne.

– Lillesand Seilforening fyller 125 år i 2010, og norgescupen i byen vil være en del av markeringen. Foreningen har allerede opprettet en dialog med naboforeningene Christianssand, Grimstad og Arendal, og også kommunen i Lillesand er involvert, sier Alf Magne Andersen.

NESTEN ALLE I ASKER. 8. og 9. mai samles alle klassene bortsett fra Europajollene til et stor-arrangement i Asker. I tillegg til A- og B-klassene i Optimist, vil foreningen slik de gjør under Askeroptimisten, også arrangere seilaser for C-klassen, de ferskeste seilerne, på indre bane utenfor Blakstadtangen.

29. og 30. mai samarbeider Svelvik og Horten Seilforening om et NC-arrangement som i antall kanskje blir sesongens aller største. Kun brettseilerne mangler i dette arrangementet.

SISTE FØR SOMMEREN. 5. og 6. juni går vårens siste NC av stabelen med Nesodden Seilforening som arrangør. Også på Nesodden er det jubileum i 2010. 50 år fyller foreningen, og norgescupen blir et av foreningens store arrangementer neste år. Europajolle, 29er og Zoom8 er velkomne til Nesodden.

TO PÅ SAMME WEEKEND. Høstsesongen består av to norgescuper; den første foregår i Florø. Også der er det jubileum; Florø har byjubileum. 150 år skal markeres og norgescupen vil inngå som ett av flere arrangementer. Dette er også den eneste norgescupen som foregår på Vestlandet, og alle klassene bortsett fra Laser stiller til start. Florø Seilforening vil samarbeide med Åleunds Seilforening om NCen.

Arrangementet i Florø avvikles 11. og 12. september. Samme dato er det så grand finale i Moss for Laser-klassen, og denne regattaen vil også inngå i Laser-klassens europacup, så i Moss vil de norske seilerne også få bryne seg mot mange utenlandske seilere.

Og: Også i Moss er det jubileum: Moss Seilforening er 50 år i 2010!