Tvil om lisens-vedtaket har vært behandlet av NIF

F¾rderseilasen 2008

NIF kan ikke omgjøre lisens-vedtaket

Det er blitt sådd tvil om vedtaket på seiltinget om lisensinnføring fra 2010 var gyldig. – Vi kan ikke overprøve et særforbunds vedtak, heter det i en uttalelse fra Norges Idrettsforbund.

– NIF har ingen hjemmel til å avgjøre gyldigheten av vedtak eller erklære vedtak i underliggende organisasjonsledd for ugyldige, heter det i et brev Norges Seilforbund har mottatt fra moderorganisasjonen NIF.

HAR BEDT NIF VURDERE. NSF henvendte seg til NIF for å få vurdert gyldigheten av tingvedtaket om innføring av startlisens som en prøveordning i 2010. Flere debattanterseilmagasinet.no, der debatten har rast blant seilere i Norge, har sådd tvil om gyldigheten av vedtaket, ettersom protokollen fra seiltinget ikke sier noe om at det faktisk ble stemt for forslaget.

– Etter NIFs syn må det være opp til forbundsstyret, som er Norges Seilforbunds høyeste myndighet mellom forbundstingene, om det velger å vurdere om protokollen fra tinget er, eller ikke er, i samsvar med det som faktisk skjedde på tinget, heter det blant annet i brevet fra NIF.

PÅ STYREMØTE. Denne saken er derfor satt opp på agendaen for kommende styremøte i NSF 7. desember, der eventuelt også lisensens form og praktiske løsning skal vurderes og vedtas – blant annet etter innspill fra landets kretser og seilforeninger.

Du finner NSFs brev på nettsiden til Norges Seilforbund.