Seilmakeren Doublehanded 2010

Påmeldingen åpner 1. desember kl 1300

Påmeldingen åpner 1. desember kl 1300

Tirsdag 1. desember kl 1300 åpnes det for påmelding til Seilmakeren Doublehanded 2010, og til de 50 første lagene som melder seg på, vanker det gratis piquetskjorter med regattalogo på.

Publisert Sist oppdatert

– Ventetiden er over, nå begynner påmeldingen, sier Kjetil Skog i Askøy Seilforening, som arrangerer Vestlandets store shorthandedmaraton, Seilmakeren Doublehanded. I 2010 starter regattaen 19. mai – onsdagen før pinsen.

GRATIS SKJORTER. De første 50 lagene som melder seg på, vil få gratis piquetskjorter med logo for Seilmakeren Doublehanded på, og regatta-ansvarlig i Askøy Seilforening, Finn Espeseth, tror det vil bli rift om skjortene når påmeldingen åpner tirsdag 1. desember kl 1300 – i morgen.

Nærmere informasjon om regattaen, Notice of Race med mer vil bli tilgjengelig på regattaens nettside her på seilmagasinet.no i løpet av ettermiddagen i dag.

STOR FORHÅNDS-INTERESSE. I år startet over 100 båter, og arrangøren tror og håper på minst like mange lag stiller til start i 2010. Ikke minst håper de like mange båter fra Østlandet vil ta turen til Vestlandet.

– Alt tyder på at interessen er stor. Vi har allerede mottatt mange forespørsler om når påmeldingen åpner, når regttaen vil foregå og hvilket opplegg som vil bli fulgt. Seilerne som har spurt, er blitt beroliget med at arrangementet vil følge sammme suksessformel som tidligere, sier Skog, som selv har deltatt i regattaen flere ganger.

SJARMERENDE OG UTFORDRENDE. Og suksessformelen til regattaen er; start fra Askøy Seilsportsenter på Askøy, sørover til Skudeneshavn der det blir pitstop, og så tilbake igjen til Askøy. Regattaens store særpreg og sjarme er kombinasjonen av – og valget mellom – å gå utenskjærs eller innenskjærs. Og ikke minst er Seilmakeren Doublehanded en flott seilas i vestnorsk natur.

Bilder fra regattaen i 2009 finner du her.

PITSTOP I SKUDENESHAVN. I årets regatta ble alle deltagerne tilbudt et varmt måltid fra entusiastiske samarbeidspartnere i Skudeneshavn da de ankom pitstop, og det samme vil skje i 2010.

– Vi fikk svært mange hyggelige tilbakemeldinger fra seilerne når det gjaldt pitstopen i Skudeneshavn, og de vil få den samme varme, gjestfrie velkomsten i år. Våre samarbeidspartnere der gleder seg til å ta i mot seilerne når de kommer, sier Kjetil Skog.

UNIK SPONSOR-REGATTA. Seilmaker Iversen AS i Bergen er hovedsponsor for regattaen for 3. år på rad.

– Dette er en svært spennende regatta å delta i som sponsor. Regattaen er unik i nasjonal sammenheng i forhold til all den oppmerksomheten som følger arrangementet på grunn av trackingløsningen og oppfølgingen på Internett mens regattaen pågår. De mange tusen menneskene som følger regattaen på nettet gir regattaen en helt ny dimensjon både sportslig, men også fra en sponsors ståsted, sier Jon Iversen i Seilmaker Iversen AS.

Han lover også at de stiller med sin mobile regattabutikk i forkant og under arrangementet. Mange seilere hadde glede av den i timene før start i år for å få alt utstyret på plass.

DANSK TRACKING. Seilmakeren Doublehanded 2010 vil bli tracket ved hjelp av det danske TracTrac-systemet. Alle lagene vil bli utstyrt med en tracking-enhet slik at de vil kunne følges i kartet fra start til mål. I tillegg vil alle regattasporene bli liggende ute på nettet i etterkant, slik at regattaen både kan gjenoppleves og analyseres.

Og som tidligere vil regattaen bli fulgt med argusøyne av SEILmagasinet fra start til mål. SEILmagasinet er regattaens mediapartner.

Gjenopplev litt av stemningen fra Seilmakeren Doublehanded 2009.