Seilmakeren Doublehanded 2010

Seilmakeren Doublehanded 2009

Større fart i påmeldingen enn i fjor

Interessen for SEILmakeren Doublehanded er foreløpig større i år enn i fjor. Nå er det bare 14 «hurtigsvarspremier» igjen.

Publisert Sist oppdatert

I Askøy Seilforening, som er arrangør av SEILmakeren Doublehanded, sier man seg godt fornøyd med påmeldingsstrømmen så langt. 36 båter er foreløpig påmeldt.

33 PÅ ETT DØGN. – I fjor hadde vi 51 båter inne etter en uke. I år kom det hele 33 båter bare etter tre døgn, sier Kjetil Skog på Askøy. Han følger nøye med på utviklingen.

Han er også godt fornøyd med den geografiske spredningen blant dem som til nå har bestemt seg for å delta i shorthandedregattaen, som starter 19. mai til neste år:

– Det er gledelig å se at de påmeldte båtene er spredd utover kysten fra Fredrikstad og Sandefjord – Stavanger og Haugesund, og opp til Ålesund. Askøy Seilforening og Bergens Seilforening dominerer naturlig nok påmeldingslisten, sier han.

17. MAI-TOG? Hos arrangøren knytter det seg en viss spenning til hvor mange båter som i år tar turen vestover. I fjor var det flere som seilte rett fra Skagen til Askøy etter å ha seilt Helly Hansen Skagen Race, men til neste år vil 17. mai klemme seg inn imellom de to regattaene – på det tidspunktet da transportetappen skal unnagjøres.

– Kanskje de kan seile i 17. mai-tog til Askøy, foreslår Skog.

DEN BESTE ER MED. På deltagerlisten er i alle fall en østlandsseiler klar; Lars Petter Karlsen fra Fredrikstad. Han ble kåret til Årets Shorthanded Seiler i 2009, og mye tyder på at han akter å forsvare den tittelen til neste år. Karlsen har byttet ut sin Elan 37 med en Elan 410 for neste sesong.

Etter det SEILmagasinet erfarer har også Simen Løvgren fra Asker og Rune Aasberg fra KNS fremskredne planer om å delta. Simen Løvgren har for øvrig slått seg i lag med klubbkameraten Pål T. Christensen, som har solgt sin Omega 34 SNIFF. De to ligger for øyeblikket på 2. og 5. plass på SEILmagasinets Shorthanded Ranking og vil utvilsomt utgjøre et sterkt lag i Sun Fast 32en OPTIMILA.

FORSVARER SEIEREN. Blant de påmeldte så langt er bare én av klassevinnerne fra i år. Stig Gard Paulsen og Espen Reiss Mathiesen fra Seilforeningen 1928 stiller til start for å forsvare seieren fra i fjor.

Foreløpig er tronen i de andre klassene ledig.

14 SKJORTE-SETT IGJEN. Askøy Seilforening har lovet 50 prquet-skjorter fra Henri Lloyd til de 50 første lagene som melder seg på. I skrivende stund er 36 lag påmeldte – det betyr at det er 14 sett skjorter igjen til utdeling.

Påmelding til regattaen.

Se bildene fra Seilmakeren Doublehanded 2009.